Oskar Westerlin startet å poste TikTok-videoer for et halv år siden, og har på kort tid opparbeidet seg et stor navn på plattformen med over 130 000 følgere. Den svært karismatiske og engasjerte personligheten poster innhold flere ganger daglig på flere plattformer. Engasjement, sinne, humor og hyppig posting av innhold har ført til at Oskar har blitt en av Norges TikTok-stjerner – og nå også artist. I starten av mai slapp han låten «SKARRE VÆRRA GREIT ELLER», som fikk en god plassering på topp 50 på Spotify. I anledning suksessen på TikTok og gode strømmetall tok vi en prat med entreprenøren, artisten og TikTok-stjernen om suksessen, TikTok-tips for artister, musikk og veien videre.

Halla!
Hvordan har du det om dagen?

– Har veldig mye på gang om dagen, og det meste går bra! Så til tross for tidene vi er i, går det veldig bra. Holder meg for det meste inne og styrer med de forskjellige prosjektene mine: sosiale medier, russesjappa.no, pelsvenner.no, merch, ringetoner, trening, osv.

Du har jo opplevd bra suksess på TikTok de siste månedene. Hvordan har det gått til?

– Det har gått veldig bra! Begynte å poste 5-20 videoer om dagen, for ca 6 måneder siden, og det har gradvis gått oppover. Jeg har lagt ut i overkant av 1300 videoer, og gått ganske analytisk til verks. Samtidig som jeg hele tiden tester ut nytt type content, analyserer jeg også underveis hva som funker og ikke. I tillegg prøver jeg også å kaste meg på de trendene som passer for meg, noe som har ført til mye gratis oppmerksomhet. Så bak kulissene ligger det en god del innsats. Humor har også kommet veldig naturlig for meg, selv før TikTok testet jeg ut mye forskjellig i form av vitser/kommentarer/synsvinkler på venner og familie, så jeg har alltid jaktet latter.

– Jeg har lagt ut i overkant av 1300 videoer på TikTok.

Du slapp låten «SKARRE VÆRRA GREIT ELLER?» tidligere i mai. Låten la seg jo pent inn på topp 50. Hvordan var det?

– Da vi fikk tilsendt låta av Jakob Høsiøen (som produserte den), skjønte vi fort at dette var bra greier. Den passet perfekt inn i det image jeg har, og vi syntes den var generelt morsom og bra. Sjangeren passet også perfekt med målgruppa mi, så før vi slapp den skjønte vi at den hadde mye potensiale. Med det sagt, så forventa vi aldri topp 50, det var helt sjukt å se sitt eget navn rett over Justin Bieber og blant de andre største artistene på planeten. Det var surrealistisk og dritgøy! Jakob fortjener også mye av æren der, i tillegg til alle som har streama selvfølgelig.

Hadde du noen taktikk for å få din til å bli en hit?

– Den hadde et veldig godt utgangspunkt. Låten passet mitt image, sjangeren passet målgruppa og følgerne mine, og kvaliteten er god. Men TikTok var vel hovedgrunnen til at den har fått så mange streams. Jeg la ut masse videoer av at jeg spilte den, dansa til den, skreik synkront med vokalene, laget trend-videoer med den og postet mye content med sangen som skulle være lett å konsumere/morsomt. Alle TikTok-videoene jeg laget om sangen antar jeg at har fått mellom 3-4 millioner videovisninger og 200k-300k likes. Det er helt vilt hvor mye TikTok kan hjelpe artister. For seks måneder siden hadde jeg nettopp starta med TikTok, nå er det over 130k mennesker som følger med, og de har dratt den låta opp mot en million plays, på under en måned. For artister er dette så sykt at det nesten er en tabbe å ikke være på TikTok.

– Alle TikTok-videoene jeg laget om sangen antar jeg at har fått mellom 3-4 millioner videovisninger og 200k-300k likes. Det er helt vilt hvor mye TikTok kan hjelpe artister.

Det er en del folk på TikTok, men det virker som en del nordmenn ikke tar TikTok på alvor enda, til tross for de uttallige mulighetene som er der. Hvilke tips har du til folk/artister som vil teste TikTok, men som ikke vet hvordan?

– For å komme i gang ville jeg først og fremst brukt noen timer for å forstå hvordan ting funker. Etter man har opparbeidet seg en forståelse ville jeg begynt med de trendene som passer til det man selv vil lage av content. Personlig så tester jeg ut og har mye gode erfaringer med content som er relaterbart for aldersgruppa 13-20, og dagsaktuelle ting.

– For artister er dette så sykt at det nesten er en tabbe å ikke være på TikTok.

Har du fått noe tilbakemeldinger fra musikkbransjen?

– Var i møter med et par plateselskaper, og det var dritkult at de så potensiale. Akkurat nå, så er fokus først å fremst bedriften (som Jørgen Fjeldberg og jeg eier sammen). Det er mye som skal gjøres der og vi har store planer fremover, så mye av tiden går til de prosjektene. Når vi har landa litt der, har jeg lyst å lage flere sanger, musikkvideoer og også begynne med streaming. Det var mye positive tilbakemeldiger fra musikkbransjen og helt sikkert noe jeg kommer tilbake til seinere, men akkurat nå er fokuset på de andre prosjektene.

Hva gjorde at du ville slippe låt?

– Fikk den tilsendt av Jakob Høsøien, og synes den passet veldig bra til det andre contentet jeg legger ut. Tenkte at følgerne mine kom til å like det og det gjorde de!

Hva slags musikk hører du selv på?

– Jeg hører på det meste: Hiphop, pop, rock, festmusikk, osv. kommer helt an på hva jeg gjør, men er åpen for det aller meste!

Hvilke norske artister hører du på?

– Tix, El papi, Kygo, Soppgirobygget, sikkert flere også, har ikke vært så bevisst over det.

Blir det mer musikk i tiden fremover?

– Usikkert, men håper på det! (svaret er også over)

Hvordan går det med Jostein om dagen?

– Jostein kan stolt melde om at det er puls i skroget.

Saken fortsetter under videoen.

@oskarwesterlin

Fyfaen ##kvartpåhalv

♬ original sound – oskarwesterlin

Hva er planen videre? TikTok? Musikk? Russ?

– Fortsette i samme siget og teste ut masse nytt!

Du har sagt du henter en del inspirasjon fra Gary Vaynerchuck. Hvilke tips har du selv til folk der ute?

– Gary Vaynerchuck har bevisstgjort meg over hvordan mest effektivt bygge merkevare over sosiale plattformer, i tillegg til strategier og taktikker for bedrfiten og personlige merkevarer. Personlig så kan jeg kun snakke om det som har funket for min del, og det er å teste ut masse forskjellige ting for å se hva jeg liker.