Norges største player, Pimp Smestad, ga i 2001 ut sitt første album Sånn vi putter det ned. Den gang møtte han mye motstand fra hip hop-miljøet, anmeldere og bransjen generelt. Etter 15 år i gamet har han endelig fått den anerkjennelsen han har vært ute etter. Utsolgte konserter, listespillinger på radio og bookinger til en av Norges største festivaler er bare noe av det rapperen fra Nesodden kan skryte av. Mandag slapp han sitt åttende album, Putter det ned 4ever, som mange mener er det beste han noen gang har utgitt. Vi har tatt en prat med rapperen om det nye albumet, brus og litt annet snacks.

Først; gratulerer med ny plate! Hvordan føles det?
Det føles digg å endelig få sluppet det. Jeg, Big Ice og Pimp-Lotion har holdt på med dette albumet i to år nå og laget rundt 35 låter, kutta det ned til 20 spor. Å lage en klassiker tar tid. Men det var veldig overraskende å få terningkast 5 og 4. Jeg regnet med at anmelderne ikke ville være like hatske i tonen som i gamle dager, men jeg så det som helt usannsynlig at albumet ville få noe annet enn 2-ere og 3-ere. 20 spor med playa-shit, liksom…

«CODE RED! EMERGENCY! UNGE BEEZYBABY MÅ STOPPES ASAP!»

Hvilken låt fra det nye albumet er du mest fornøyd med og hvorfor? 
Det varierer veldig, jeg føler hele albumet. «Møt Meg i Min Hood» er en av de jeg digger mest. En hard beat der jeg, Lotion og Playa J putter det ned for hver vår hood. Nå om dagen hører jeg mest på «Sommer’n Er Vår», en cruise-låt der vi tar sounden tilbake til midten av 90-tallet både når det gjelder beat og flow.

Hvilken brus bør nytes mens man hører på «Putter det ned 4ever»?
Det blir som å spørre «hvilken vin bør man nyte til god mat?» Jeg er jo ingen vin-muthafucka, men tipper at en ekspert vil anbefale den og den vinen til shrimps og en annen til biff. Det blir litt samme her. Jeg vil anbefale den søte og syntetisk gode amerikanske appelsinbrusen Sunkist til låter som «California», «Sommer’n Er Vår», «Sommer Baby» og «Min Årstid». Mountain Dew Code Red til «Så Seriøs». Det er en banger som gjør at alarmen går hos haterne! «CODE RED! EMERGENCY! UNGE BEEZYBABY MÅ STOPPES ASAP!» Og jeg vil absolutt anbefale en romantisk Cherry Coke til «Uten Stopp».

Kan du kjenne forskjell på Coca Cola, Coca Cola Zero og Coca Cola Light?
Hehe, jeg har gått på noen smeller i brus-blindtester. Det blir rett og slett for mye nerver. Jeg husker i en blindtest en gang at jeg trodde Pepsi (som er noe av det jeg drikker mest av) var Sprite. Huff. Jeg går fortsatt ned i kjelleren av skam når jeg tenker på det. Jeg skyldte på at brusen var for kaldt temperert slik at den gjorde tunga nummen under smaksprøven. Men en annen gang var jeg i en cola-test og skulle si hvem jeg likte best av fem colaer. Jeg valgte den eneste blant de fem som var vanlig cola med sukker, de andre fire var light-fjas. Så – hvis jeg har hvilepuls, kanskje?

 

Du har samarbeidet en del med Yoguttene. Hvordan ble det til?
De sendte meg noen låter via Twitter da de var helt i startgropa og jeg gjorde da noen kutt med HanDerreLinni. Den første het «Playboys & YoBoyz». Vi hadde til felles at vi mikset hiphop-kjærlighet og party-rap med humor. Jeg produserte så bangeren «Løvinne» fra Linni sitt flotte solo-album 1000 Tak. Sjekk ut på Spotify:

 

I fjor ble jeg signet til Oslo Records, der Yoguttene allerede var i stallen. Og da ble det naturlig med et enda tettere samarbeid. Vi har gjort mange show sammen og jeg er med på Big Ice-produserte «Metode» fra deres nye album $vai. Onge Anka fra Yoguttene er med på Putter Det Ned 4Ever på sporet «Jump» (hvor også Klish er med).

I 1998 rappet du at du hatet militæret. Hvordan er forholdet ditt til Forsvaret i dag?
Hehe. Vel den låta handlet mer om det hatet du føler når du sitter vakt midt på natta i 22 minus ute på øvelse i skogen i Nord-Trøndelag og ikke har spist på noen dager. Og så kommer det en sersjant som brøler i øret ditt at du har slurvet med skopussen. Da er man rimelig misfornøyd, og på låta fikk jeg ut min frustrasjon. Jeg hater definitivt ikke Forsvaret som institusjon.

Hvilken rapper skulle du ønske at kunne ha vært med på det nye albumet?
Jeg har jo med et lass av mine favoritter på albumet: Daz, Spice 1, MC Eiht, Kokane…så jeg er fornøyd jeg, ass! Men det hadde også vært G å hatt med Snoop, Suga Free eller Meek Mill.

Hvor god er du i tennis?
Ganske middels. Jeg har spilt tennis fast i noen perioder i livet og kommer av og til i god-sonen med servene. Det trodde jeg i hvert fall frem til jeg så Christian Ruud serve da vi spilte inn musikkvideoen til «Tennis». Pang! Pimp-Lotion var rett for å brekke armen da han forsøkte å returnere de slagene der.