Oral Bee er en legende i spillet, en av Norges største og mest streamede rap-artister. Han er også trolig landets mest produktive rapper, med en jevn strøm av album og sideprosjekter som han har produsert, skrevet og fremført de siste årene. I år feirer Oral Bee, Mr. Pimp-Lotion og Big Ice 20 år i rapspillet, og planlegger til sammen hele 10 albumslipp, hvorav Pappa vs. Playa og det kommende konseptalbumet Brus Bangers, er Oral Bee sine egne studioalbum.

Tittelen Pappa vs. Playa henspiller på Smedstads sjonglering av småbarnsfar- og raplivet.

Albumet er anført av singlene «Beezybaby», «Ingen Spøk» og «Macho». Den sistnevnte gjestes av Kompani Lauritzen- og Eurovision-aktuelle Emil Solli-Tangen, og har fått en storslagen video. Andre gjester på albumet er KingSkurkOne, Mister (Herreløse), Aslak (Klovner i Kamp), Nils m/Skils og Mr. Pimp-Lotion.

Under forteller rap-legenden om hver låt fra det nye albumet. Her er Oral Bee som brekker det ned:

Regnet Faller Ned

Begynte å skrive på denne morgenen etter sønnen min ble født, han fortjente et anthem! Og jeg må si at i pandemi-tiden er det opptur å ha kids: bekymringsløse og glade små mennesker. En slags oppfølger til «Refleksjoner» fra mitt forrige album Velsignet. Chris Lie korer himmelsk i bakgrunnen og har mikset låta.

Macho (feat. Mr. Pimp-Lotion & Emil Solli-Tangen)

En spektakulær blockbuster både for de som er macho og for de som ønsker å være det. Lotion er litt i begge leirer, han bader egentlig aldri hvis det ikke er over 25 grader i vannet, men har en drøm om å bli Norges svar på Wim Hof. Emil Solli-Tangen velsignet oss med strålende innsats på vokalen, og melodien er skrevet av hans big broski Didrik. Vi går forresten gjennom prosessen med å lage denne steg for steg i podcasten Lotion & Smedstad. Hvis du ikke har sett den grandiose musikkvideoen, regissert av Tobias Frøystad, trykk på play nå. https://www.youtube.com/watch?v=vEU0rpys6pE

Beezybaby (feat. Zarah J)

Traxx er en av mine favorittprodusenter og har laget beats for folk som E-40, The Jacka, Wiz Khalifa, Mozzy og Berner. Han sender meg stadig uimotståelige beats som inspirerer meg til å gi gass. «Shit, jeg hører dere haters bor i rønner nå/jeg er ubevæpna, men du vet jeg gønner på!»

Ingen Spøk

Rob-E har jeg jobbet med siden albumet Putter Det Ned As Usual (2009). Jeg hadde denne beaten liggende et par år, men klarte ikke helt å knekke koden på flowen før en høstdag i 2019. Denne låta må være en guffen opplevelse for haterne for her slipper jeg beistet løs. «Er populær blant unge breezies og blant voksne berter/jeg er blitt 40, men min dick har fortsatt voksesmerter». Chris Lie joiner på refrenget.

Livet Jeg Lever

Sean T er en Bay Area-legende som var med i gruppa Murder One Gangster og ga ut flere solo-album på 90-tallet. Han har produsert for The Game og E-40, men er mest kjent for å ha produsert Mac Dres klassiker «Feelin’ Myself». Big Ice og jeg gjorde en låt med han i 2003 sammen med en norsk rapper som heter Pirelli Poe. Jeg følger Sean T på Instagram og da han la ut denne beaten var jeg kjapt på hugget. Super-funky West Coast slapper! Gikk fullstendig George Clinton/Kokane i refrenget på denne. «Jeg er i studio nå med Hugh Hef sin urne/forholdet til Pimpguden hakke begynt å surne.» Sjekk forresten ut intervju med Sean T her, hvor han forteller om at han ved en feiltagelse måtte tilbringe et skoleår i fengsel.

Hingster (feat. KingSkurkOne)

Jeg digger Skurken, han kommer opp med mange forfriskende flows, er allsidig musikalsk og funny og man kan høre at han føler seg selv. Denne hyphy-bangeren er produsert av Stix In The Mix og jeg tenkte Skurk ville flowe bra på den. Han var i Syden og ballet uten begrensninger da jeg sendte han beaten, men han skrev verset kjapt og puttet det ned i studioet til Oslo Records da han returnerte til norsk jord. Nordstrand og Nesodden på samme track blir automatisk trøbbel.

Samuraier

Staten burde dele ut gratis hørselvern til haterne så de er slipper å høre denne. Lemlester beaten og eksperimenterer med en litt annen stemmebruk på denne. «Folka synes jeg var så latterlig før/tenk to ganger før du latterliggjør/biffen som jeg spiser nå er latterlig mør/jeg våkner opp og baller – for et latterlig kjør!»

Faktor i Spillet (feat. Mister (Herreløse), Aslak (Klovner i Kamp) og Nils m/Skils

Gamle-guttastemning! Samlet noen veteraner som alle er faktorer i spillet på denne. Mange folk er inn og ut av rap-spillet og gir seg hvis oppmerksomheten uteblir. Det gjelder ikke for oss fire. Har samarbeidet med Mister noen ganger tidligere, blant annet på hans single fra i fjor «Hennes Lokker». Alis fra Klovner er en kjernekar jeg har blitt godt kjent med de siste årene og han er i det breiale hjørnet på denne. Gatene roper visstnok «Max Faktor» når de ser han. Vi hadde Nils m/Skils som gjest i podcasten vår i fjor og snakket om vår battle fra 2005 og det føltes «full circle» å få han med på denne. Rap har betalt regningene hans i årevis.

Hendene Opp (feat. Mr. Pimp-Lotion)

Dette er vintage Da Playboy Foundation! Minner litt om gamle undergrunnsbangers som «Putt Dem Opp Nå». Big Ice har vært busy med å lage sine to album «Iskalde Bangers» og «Iskalde Bangers 2», men det føltes feil å gi ut et album uten Ice på, så vi kokte opp denne og fikk med Lotion så den hellige treenigheten ble komplett. Dette var siste låta som ble laget til albumet. «Kom opp i spillet, vi var premature playaz/i en business full av pottesure playaz».

Fem Dager i Cali

Dette er en svært detaljert dokumentarisk låt om en kort og intens tur jeg tok til LA vinteren 2019. Jeg linket opp med Rob-E der og kicket på denne beaten og begynte å skrive om all ballingen vi holdt på med. Alt i låta er sann historie. Jeg skrev en del på flyet hjem, og så plukket jeg den opp med jevne mellomrom og så på notater og bilder fra turen og skrev videre. Det tok et helt år å få den ferdig og låta varer i symbolske 14 minutter og 50 sekunder. Den definitivt lengste låta jeg noensinne har skrevet, var som å skrive en liten roman. Ingen refreng her, bare konstant rapping.

Legge Opp Som Playa

Dette var en låt vi begynte å jobbe med til Splash Bros.-albumet, men som vi aldri rakk å få ferdig til utgivelsen. Classy beat fra Traxx! Konseptet var å legge opp som casanova og slå seg til ro med den rette. Jeg holdt meg til det konseptet på førsteverset, mens det andre verset handler om at haternes ønskedrøm er at jeg legger opp. Noe som ikke skjer med det første. Mitt nye album, Brus Bangers, kommer i august. Første single kommer snart. Yabba!

Produksjonen står stort sett California-produsentene Traxx FDR, Rob-E, Seat T. og Stix In The Mix for.