Etter deltakelsen i realitykonseptet The Voice i 2012 har OMVR opplevd stor suksess. Omar Mohamed Ahmed, som er hans egentlige navn, har sluppet mange låter siden deltakelsen, hvor flere har bikket seksifret antall avspillinger på Spotify. I 2015 opptrådde nordmannen på by:Larm, og imponerte stort, noe som i følge han selv gjorde at han slapp «The Voice»-stempelet ganske fort. 2016 er og blir et hektisk år for OMVR, som i tillegg til å ha blitt valgt ut som en av Spotlight-artistene til Spotify, gir ut flere låter, turnerer og arbeider med EP-en som kommer etter hvert. I forbindelse med hans nyeste singelslipp «Bad News» tok vi en prat med den talentfulle nordmannen. For å få med deg hele intervjuet kan du høre alt i SoundCloud nederst i saken (bare noen av spørsmålene er tatt med i den skriftlige saken).

Tekst og intervju: Jørgen Berntson Aase og Luis Anmarkrud

Hva slags artist er du i dag contra da du debuterte? Hva slags artisprofil ønsker du å ha?
– Jeg vil si at det jeg gjør i dag er mer «poppa» enn det jeg gjorde før. Det er jo litt av hvert av hva jeg presenterer, men jeg vil si at det er «poppa». RnB er jo det jeg liker best, så det tar jeg med meg uansett hvor jeg går. Det er det jeg liker best, men det er ikke nødvendigvis det jeg kommer til å gjøre så mye av.

27-åringen spiller ingen instrumenter, men skulle gjerne ønske at han gjorde det. «Jeg skulle ønske at jeg kunne spille noen enkle akkorder, og jobbe rundt det, men jeg er dessverre avhengig av beat og produsenter.»

Hvordan har The Voice preget deg? Har du fått et «The Voice-stempel»?
– Jeg slapp det ganske fort, men jeg merket at det var der i de første presseskrivene etter konkurransen. Da var det bare «The Voice, The Voice, The Voice, The Voice». Det var etter by:Larm det stempelet glapp litt. Der gikk det veldig bra, og jeg fikk bevist hva jeg kunne.
Personlig synes jeg ikke at det er noe kleint, og jeg har heller ikke et dårlig forhold til det. Jeg ville nok ikke gjort reality i dag, men jeg er glad for at jeg gjorde det.
Mange tenker at man er artist rett etter programmet, men det er da jobben virkelig starter.

Hvordan åpnet dørene seg for deg etter The Voice?
– Det var ikke så mange dører som åpnet seg, det var mer sånn «Jeg husker deg derfra. Hva gjør du nå? Har du gjort noe siden deltakelsen?».
Jeg fikk en del tilbud rett etter showet, men jeg følte ikke at det var riktig for meg. Jeg ville ikke at noen skulle tilby meg en «ferdig pakke», for jeg var ikke ferdig utviklet som artist. Det jeg gjorde var at jeg satt meg ned og fant management, produsenter og hvilken «vei» jeg ønsket å gå.
Det er klart at The Voice ga meg en hype, og at folk husket meg, men det varer ikke så veldig lenge. Det viktigste er at man klarer å bruke hypen til å bevise noe.
Uttrykket jeg har i dag har jeg bestemt helt selv og det er det som er «meg».

Saken fortsetter under bildet.


Hvordan synes du det er å ha et RnB-stempel? Føler du at du kan relatere deg til andre artister, eller føler du at du står helt alene i norsk RnB?
– Jeg føler at jeg står forholdsvis alene, og jeg føler at det finnes få reinspikka RnB-artister i Norge. Mange bruker småting fra urban musikk i sin stil. Mine låter er pop med RnB-elementer, og publikumet mitt er et «pop-publikum».

«Up in the Air» har rundet over 1 million streams. Hvordan har den suksessen påvirket deg?
– Jeg synes det er vanskelig å forholde seg til tall, så det er ikke noe jeg tenker på, men det er jo selvfølgelig veldig hyggelig. Mitt mål er å lage bra musikk som kan underholde mennensker, ikke nødvendigvis å få høye streamingtall.

Nå har du vært i New York, hvor du jobber ganske intenst. Hvordan er det du jobber da?
– Å jobbe så intenst er morsomst og hardest samtidig. Noen ganger funker det, andre ganger ikke. Den nyeste låten min, «Bad News», ble for eksempel til på en dag. Noen ganger kan man lage helt fantastiske ting, mens andre ganger funker det ikke i det hele tatt.

Hvor finner du inspirasjon?
– Det er kanskje en klisjé det her, men jeg inspireres av å ha det kjipt. Det kan være forhold, konflikter eller bare det å ha en dårlig dag. Hvis jeg har det bra klarer jeg ikke å være kreativ. Jeg kan jo selvfølgelig skrive ti låter om ¨dra ut, danse og ha det gøy», men det gir meg ingenting. Det må bety noe det jeg skriver, og jeg håper at de som hører på er opptatt av tekst og melodi.

Du var nylig med i en SAS-kampanje, hvor konseptet gikk ut på å ha en opptreden oppe i et fly. Fortell om det.
– Det var veldig kleint første gangen, men det var veldig fint. Selv «greia» var ikke klein, men å reise meg opp for folk jeg ikke kjente var kleint. Folk var veldig gira, og kom bort til meg etterpå, så det ble veldig stilig. For min del var det gøy, og det var en ny måte å nå ut til folk på.

Bad News er en veldig personlig tekst, som beveger seg i den emosjonelle jungelen. Åpningen i sangen er veldig sterk. Fortell mer om den.
– Åpningen ønsket vi å konkretisere. Mine personlige tekster er ikke nædvendigvis personlig for andre. Som sagt inspireres jeg av å ha det kjipt. Jeg skrev denne låten da ikke ikke fikk til ting på det kreative plan. Jeg var ikke der jeg ønsket å være i karrieren, og det førte til at det ble lettere å skrive denne sangen. Kalle (mannen bak tekst) «catcha» konseptet med en gang. Det handler rett og slett å gjøre noe positivt om til noe negativt.

Drømmesamarbeid
Fortell om dine drømmesamarbeid hva gjelder låtskriver, produsent og artist.
Låtskriver:

– Jeg ønsker å samarbeide med Ina Wroldsen. Hun er helt rå, og det er noe med hun gjør som er så genuint og fint. Vi har snakket om det, så vi får se hva som skjer.

Saken fortsetter under bildet.

This one ???? VOCALS FOR DAYS! @inawroldsenofficial

Et bilde publisert av @omvrmusic

Produsent:
– Når det kommer til produsent har jeg lyst til å jobbe med Lido. Jeg tror vi kunne fått til noe kult, og vi har snakket om å «hooke» opp i LA. Det hadde vært kjempekult.

Artist:
– Det er ingen artister akkurat nå føler jeg, men jeg er helt åpen for det.

Hva er planen videre for sommeren?
– Det blir en del festivaler, men jeg skal jobbe og bli ferdig med EP-en, så man kan si at det blir en hektisk sommer.

Du snakker om å gi ut EP. Vil det komme album etter hvert, eller tror du albumet er dødd ut?
– For meg er album superpersonlig, så vi får se. Jeg ønsker å gi ut en introduksjon først og vise meg frem, noe jeg kan bruke EP-en til.

Fortell om fremtidsplanene dine i et femårsperspektiv
– Jeg vil helt klart til utlandet, og ønsker å etablere med i Europa og begynne å etablere meg i USA. Vi er i gang med jobbing, men man skal ikke si noe for tidlig. Det er et mål og vi jobbet i det små og bygger oppover. Sverige og Danmark står for tur først, så bygger vi oss oppover.
I tillegg ønsker jeg å turnere og skrive, og gjerne skrive litt mer for andre artister.

Hør hele intervjuet her:

I dag er OMVR ute med musikkvideoen til «Bad News»! Sjekk den ut her: