På fredag slapp Oslobaserte Philco Fiction sitt tredje album «Talk/Brag».
Duoen, som hentet inspirasjon til navnet fra gamle radioer, startet opp allerede på begynnelsen av 2000-tallet.
De ble kåret til Ukas Urørt på P3 i 2010, og siden den gang har de tatt med sine synthpopbaserte discorytmer rundt i det ganske land og utland, deriblant Hove- og Øyafestivalen, samt The Great Escape i Brighton.

Skrevet av: Jørgen Berntson Aase

Talk/Brag er en videreføring av ‘Take it Personal’ fra 2011, men bandets sofistikerte pop-låter har nå beveget seg inn i en mer soul-aktig sfære. Festen er flytta til kjelleren og de omfavner for alvor sin forkjærlighet for de store refrengene, for klassisk og kontemporær soul og Rnb. Låtene er melodisterke, drivende, beatsorienterte pop-collager. De boltrer de seg i hverdagsdrama og hverdagsmagi og ser ut som om de er hentet fra en 70-talls dramaserie eller et familieportrett på veggen til bestemoren din.

Materialet er jobbet frem i løpet av de 2 siste årene i Oslo, Sarpsborg og Bangkok. De har samarbeidet med en rekke forskjellige musikere og flere av Oslos etablerte studioer har vært med å sette sitt preg på dette albumet. (Goran Obad, Bjarne Stensli, Georg Tanderø, Nick Terry)

Torsdag 11. desember skal de ha releasefest og konsert på Parkteatret i Oslo, og i den anledning har vi to billetter som kan bli dine. Tag den personen du ønsker å ta med på konserten, så kan du og din venn vinne billetter. Følg link eller trykk på bildet. Vinneren kåres 10. februar.
Konkurranse:
Konkurranse Philco

Sjekk også ut intervjuet vi gjorde med duoen i anledning lansering av singelen Talk/Brag:
Intervju og singelslipp fra Philco Fiction