17 år gamle Sofia Hyttedalen har allerede en imponerende CV å vise til. Allerede som 14-åring ble hun oppdaget av Alexander «Lovespeake» Pavelich, som førte henne videre til plateselskapet Toothfairy. SOFIA ble tildelt «Talentprisen» under Luttprisutdelingen i sammarbeid med BRAK, samt at hun hadde storslått konsert denne sommeren under årets Malakoff festival. i 2016 var hun vokalist og tekstforfatter for den internasjonalt annerkjente artisten Coucheron med låten  «Loud»,  og nå er hun klar med sin første singel «Fake it». Vi tok en prat med den ferske artisten, som du kan lese under!

«Fake it» er åpningssporet til den nye NRK satsingen Lovleg, som av flere har blitt omtalt som «bygde-skam». Den nye serien finner sted ved samme videregående skole som Sofia har gått på; Firda Videregående Skole i Sogn og Fjorane. Lovleg slippes på NRK i kveld kl. 22:00.

«Låta handler om at man har en tendens til å henge seg opp i ting som ikkje spelar så stor rolle i lengda. Derfor prøvar eg å heller bruke tid på det som er viktig for meg, det som er ekte, det som varer.» – SOFIA

For de som ikke vet… Hvem er du?  
Eg er ei 17 år gammal jente fra Sogn og Fjordane som elsker å lage musikk, danse og vere med venner og familie. Eg går siste året på musikklinja på Firda vgs.
Hvordan beskriver du musikken din?
Eg vil seie eg lagar mykje variert, alt fra rolige pianoballader til optimistiske poplåter! Tekstane mine har ofte utgangspunkt i egne tanker og erfaringer, og eg prøver å snakke ærlig om livets gleder og sorger.
Du hadde et godt sammarbeid med Coucheron med låten «Loud». Har du flere artister du ønsker å arbeide med framover? 
Supert å jobbe med Sebastian! Dyktig fyr som det er lett å samarbeide med. I tillegg til Loud, har han også produsert låta mi, «Fake It».
Har mange artister eg ser opp til og kunne tenke meg å jobbe med, men det får komme etterkvart.
Digger musikken til Sigrid, Laleh, Tori Kelly, Susanne Sundfør, Hillsong Young and Free og Eva Weel Skram, for å nevne nokre. Hadde vore herlig å jobbe med nokre av dei, og andre dyktige musikarar!
Har du planlagt noen liveopptredener?
I sommar har eg framført på Malakoff-festivalen og Glopperock og håper å gjere fleire store liveopptredenar. ByLarm i februar/mars er eit stort ønske!
Hva inspirerer deg?
Skriver ofte om ting eg opplever eller tanker eg tenker. Blir særlig inspirert av filmer eg ser og bøker eg les, og av store spørsmål som omhandlar tru og livet.
Hva er planene fremmover?
Eg er veldig spent på å sjå korleis den første singelen min blir motteke! Håper dette bare er starten på eventyret og at eg får gitt ut meir musikk, streamast på radio, framføre på større arrangement og konserter, og nå ut til eit stort publikum!