I sommer går startskuddet for tidenes første utgave av Oslos nye urbanfestival av stabelen, nemlig nyannonserte HAVNA 0150. Club Juicy og Atomic Soul har teamet opp for å gi fansen noe publikum og fans fortjener; en 100% urban festival med kun hip hop og R&B-acts. Vi tok en prat med daglig leder av festivalen, Chris Welsh, for å høre hvilke tanker de har rundt festivalen, hva folk kan vente seg, og om det faktisk er behov for en slik festival i hjerte av Oslo

Hei, Chris! Grattis med lansering av ny festival. Hvordan oppsto idéen med en ny urban-festival i Oslo?
– Ja, takk takk. Dette er en stor dag! Vi har tenkt på dette i mange, mange år og prøvd å finne måter å gjøre det på, men aldri fått det i havn. Når vi da fikk nyss om at Atomic Soul gjengen også hadde de samme tankene på blokka, var det ikke tvil om at tiden var inne. Muligheten til å gjøre det sammen med et av Norges største og beste konsertarrangører, Atomic Soul gjorde at alle brikkene falt pent på plass.

Foto: Stephen Butkus

Er det behov for det?
– Det er absolutt et behov! Publikum er sultne på sjangeren og det er dette nå som dominerer mye av musikkmarkedet. Det er et godt utvalg av festivaler i Norge og mange er på et høyt nivå. Mange har også begynt å føye seg og booke urbant og det er fantastisk. Vi tar derimot publikumet på alvor der HAVNA 0150 er en 100% urban festival med kun hip hop og R&B-acts.

Hvorfor har dere valgt å satse på bare urbane acts?
– Først og fremst så er det et svar til hva markedet trenger og ønsker. Denne sjangeren har vokst enormt de siste årene og publikummet er lojale og entusiastiske. For oss så er det hip hop og R&B som ligger oss nærmest og dette er en sjanger vi kan og har jobbet med i 20 år. Vi synes rett og slett at publikum fortjener det!

Hva kan folk forvente seg av artister? Kan dere tease på noen måte med hva som kommer?
– Jeg klør i munnviken med å forteller dere, men alle må vente til første slipp, da kommer de på løpende bånd. Det jeg kan røpe er at folk kan vente seg fete navn fra både inn- og utland + noen overraskelser.

Hva skiller dere fra andre urbane festivaler, som for eksempel Kadetten?
– Vi er 100% urban i sin rette forstand. Altså hip hop, R&B, soul og det som grenser til. Ingen EDM, ingen elektronisk og ingen synth-pop. Kun urban!

Hva er det beste og verste med å planlegge festival?
– Hitill er det et eneste eventyr. Jeg foreslår at dere spør meg igjen etter HAVNA 0150 har rigget ned 25. august. Inntil den tid skal #teamHAVNA0150 jobbe med og sørge for at publikum får Oslos feteste, urbane festival. Velkommen!

PS: Første artistslipp kom i dag, og er velkjente ASAP Ferg!