«hanging around you/crackers» er den andre singelen fra iris, og kommer som oppfølger til «from inside a car» som ble sluppet i januar. Låten demonstrerer igjen iris sin evne til å lage musikk som fanger intensiteten av møtet med voksenlivet. Den tar opp problemene man møter på i et komplisert vennskap, og frustrasjonen når man fanges i atferd man vet ikke er bra for deg.

Den tidligere halvdelen av HAGE-duoen kan fortelle at dette var den første låten hun følte at var noe var morsomt og ekte på en helt ny måte, sier hun. I starten var det hele bare en idé om å lage noe uten å sette grenser, og jeg syntes først at ‘eating crackers in my bed’ linjen var en dum og simpel idé, men det var også morsomt og veldig sant», sier hun. «Denne låten var den første av alle låtene mine hvor jeg følte at jeg lagde noe som var morsomt og ekte på en helt ny måte.»
Etter å ha produsert en hel demo alene, viste hun den til Junker som gjorde den enda bedre ved å legge til sin egen sound på produksjonen. Senere tok iris kontakt med Askjell og hans magiske hender for å se hva han kunne gjøre med den, og den endte opp akkurat slik hun ville ha den, med litt mer.

– Låten handler om problemene man møter på i et komplisert vennskap, og frustrasjonen når man fanges i atferd man vet ikke er bra for deg, iris.

Begge låtene er fra iris sin kommende debut-EP «a sensitive being», der historiene spinner rundt kjærlighet og tilknytning, samtidig som den omfavner ensomheten. Dype følelser formidles i en varm, minimalistisk innpakning, og hun viser en selvinnsikt man ikke forventer fra en 22-åring.

Denne tankefulle, innadvendte tilnærmingen til å skape musikk fremstår som en rød tråd i iris sitt arbeid, og er indikativ på en artist med et unikt perspektiv, hvor dybden og synspunktene posisjonerer henne som en artist man bør holde øynene åpne for de kommende månedene.

iris var et hyppig nevnt navn på Trondheim Calling, og i mars åpner hun hele by:Larm på Rockefeller. Vi gleder oss til fortsettelsen.