Den elektroniske pop-artisten, Ruben, kjent for sine fengende melodier og viktige budskap, har sluppet en ny låt ved navn ”Madhouse”. Låten er en fortsettelse på hans debutlåt ”About To Collide” og handler om å håndtere sine problemer.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Ruben er fra Bjarkøy, men bor og studerer for øyeblikket på Rena. Han slapp sin første debutlåt «About To Collide» i slutten av november i fjor, og mye har skjedd siden den gang. Debuten har bikket over 230.000 avspillinger og havnet på top 50 viral-spillelisten hos Spotify. I tillegg har 20-åringen skaffet seg manager.

Musikken hans følger en historie og et budskap rettet mot de som sliter psykisk. Med musikken vil han gi disse et ansikt og stå sterkt mot janteloven.

Låten kombinerer en mystisk atmosfære med tunge trommer som slår deg hardt. Den fengende melodien og kraftige produksjonen til «Madhouse» vil definitivt gjøre et inntrykk på deg. Med en tekst som komplimenterer det hele får låten det lille ekstra som gjør at musikken til Ruben klarer å skille seg ut.

Hva har skjedd siden sist vi pratet med deg i november?
– Siden sist har jeg og manageren min Mats André Solvang samarbeidet med å jobbe litt hver for oss, da han er i LA dette halvåret. Han har jobbet med å skaffe en god del kontakter og informasjon vi blir å få bruk for, mens jeg har jobbet hardt med å skrive og produsere låter for fremtidig musikk og kommende EP. Til min forrige låt «About To Collide» var jeg ikke like mye involvert i hele prosessen som jeg er med «Madhouse» Derfor føler jeg «Madhouse» viser er mer solid side av meg som artist, selv om «About To Collide» fortsatt klarer å male det bildet.

”Hanging out in hell with The Devil, we kickin’ it up in this madhouse”

I refrenget synger han om det å være sammen med djevelen samtidig som de henger i et galehus.
”Metaforen ligger i at Djevelen framstilles som problemene jeg har, og galehuset skal beskrive uroen som skjer i hodet mitt.”
Med denne metaforen sier han at det er mulig å komme over problemene sine ved å lære seg å leve med de.

Grammy-nominert miksing og stor pengepremie
Låten er produsert og skrevet av Ruben selv, men mikset av den Grammy-nominerte Benny Steel som holder til i LA. Steel har jobbet med store artister som Justin Bieber, Jason Derulo, Kesha, Pitbull og flere.

For litt siden var Ruben med i en konkurranse fra den Danske Bank, hvor det var mulig å vinne opp mot 60 000 kroner. Ruben havnet på andreplass, og fikk tildelt hele 40 000 kroner som han kan bruke på sin videre karriere. Med disse pengene håper Ruben å få utviklet musikken sin enda mer.
– Det var helt utrolig å vinne de pengene! En stor vekt ble løftet av skuldrene nå som vi endelig har en god sum til å markedsføre musikken min og evt. få eksterne produsenter til EP’en. Jeg føler meg utrolig heldig som nå får en mer solid mulighet til å satse og ta flere kreative valg!

Det blir spennende å følge med på hva Ruben får ut av pengene, og hvordan karrieren utvikler seg, men at han er kommet for å bli er det lite tvil om.