“Det vi en gang drømte om” er resultatet av kansellerte festivaler og konserter, samt en lang karantenetid. Pikekyss har endelig hatt tid til å teste nye ideer og sounds, og til å utvikle sitt musikalske uttrykk. “Det vi en gang drømte om” er en positiv og optimistisk låt, som gir assosiasjoner til en ny og lysere tid, men med en tung beat man ikke tidligere har hørt fra Pikekyss.

– På grunn av situasjonen måtte vi jobbe frem «Det vi drømte om» på en litt annen måte enn vi vanligvis pleier. I stedet for å være samlet på øverommet ble låten til over en periode i forskjellige studiosessions og vi har faktisk aldri spilt låten sammen. Å lage låten i studio ga oss mer frihet til å utforske og bygge videre på sound og utrykk som har ført til at låten er lettere og mer leken enn annen musikk vi har laget tidligere. Selv om teksten handler om å gjøre et oppgjør med seg selv og hvem man ønsker å være er setter låten det i et optimistisk lys og gir en lyst til å danse det ut og se fremover.

– Med denne låta har vi utforsket et mer synthbasert utrykk med bassen i fokus. Det er også første gang vi produserer låta helt selv, med vår flinke trommis Rémy bak spakene. Samarbeidet med Simon Bergseth på miks har også vært med å gi låta en ny og annerledes sound for oss, som vi synes har vært veldig gøy å jobbe med.