Isak Shorty har et helt spesielt ønske som artist. Han ønsker å endre måten man går på. Nå slipper han singelen «Blomst» etter en travel sommer hvor han blant annet har spilt på Øyafestivalen, Jugendfest og signert med Indianer. 

Isak Shorty, eller Isak Kvamme, som han egentlig heter, har bare så vidt begynt å slippe musikk. Det har likevel skjedd en hel del rundt rapperen fra Ålesund. Det som begynte med enkelt studioutstyr på gutterommet og coverlåter, eskalerte fort til låter på Soundcloud, etterfulgt av egenutgitte singler som «Venna», «Vil ikke snakke med D» og «Gjengting». I vår vant han Musikkprisen 2018.

Nå slipper Isak Shorty «Blomst». Låta er nok et samarbeid med bestekompis Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret, mens teksten er hans mest personlige hittil.

– Jeg skrev låta om meg selv og en jente jeg likte. Jeg var redd hun ikke likte meg tilbake, så jeg fortalte det ikke til henne, forteller Isak om singelen. 

Andrea Haugland fra hjembyen Ålesund gjør en feature på låta.
– Jeg kjenner Andrea igjennom vår felles sangpedagog. Jeg ville at «Blomst» skulle ha en gjestevokalist, og synes vi komplimenterer hverandre bra. Jeg elsker stemmen til Andrea og kan ikke se for meg «Blomst» uten henne, sier Isak.

Videre forteller han var inspirert av Tyler The Creator og hans seneste album «Flowerboy», og da særlig låta «See you again», da han skrev «Blomst». Det psykedeliske spillet i låta derimot, er inspirert av «Empire Ants» av Gorillaz. «Blomst» ble spilt inn i Ocean Sound Recordings, og er produsert av Henning Svoren.

For Isak Shorty handler musikk om en mulighet til å ta opp ting man ikke nødvendigvis tenker så mye på.
– Jeg ønsker å lure det inn i hodet til lytteren. Samtidig vil jeg være ironisk og humoristisk, og jeg liker at det er lekent. Det faller lettere på plass da, sier han.

Om du har lyst til å se Isak live er han klar for Trondheim Calling på nyåret.