Asgari følger opp den lystige låten “Good Night” fra 2019 med “Set You Free”, andre låt fra debutplaten som endelig er sendt i trykken. Singelen er et av de roligere sporene på albumet og viser nok en gang Asgaris allsidighet når det kommer til kor- og strykearrangement. Her er begge deler i skjønn harmoni pakket omkring en klassisk pop-melodi. Kos dere!

Sam Asgari er en låtskriver og artist fra Oslo som ble signert på Tik Records våren 2018, og dette kan plateselskapet selv si om Asgari og musikken:

– Da Asgari viste oss en rekke demo-opptak fra bestemors kjeller fikk vi bakoversveis, og signerte ham på flekken. Etter å ha fått disse rå opptakene gjennomarbeidet hos produsent Robert Jønnum (Hvitmalt Gjerde, Kakkmaddafakka, Kings of Convenience) ble første singel klar for utgivelse våren 2019. Nå, et år senere er vinylen i trykk og neste single klar for slipp før Sam Asgaris debutalbum endelig kan melde sin ankomst høsten 2020.

– Artistens uttrykk er unikt i den grad at det på mange måter gjenspeiler noe mange kanskje har savnet. For mange vil den umiddelbare assosiasjonen være Beach Boys eller kanskje Fleet Foxes, med kor-arrangement som er innsvøpt i store stryke-arrangementer og blåse-harmonier. Det er nesten utrolig at det hele er produsert på et midi-keyboard og én særdeles billig mikrofon av ukjent merke, med annenrangs software, nede i en mørk kjeller på Stabekk. Platen er også drevet fremover i en slags rockens ånd med både gitarsoloer, bakoverlente trommebeats og alt man ellers ville funnet i et klassisk kjellerband. Høres dette ut som noe du kan like så er det bare å glede seg. Asgari innfrir på de fleste områder.

Hør låten her: