Den norsk-svenske dansebandhiten ”Jag trodde änglarna fanns” har fått et løft den siste tiden, etter at den mystiske artisten Kamferdrops gjorde en ny versjon av låta. Den har fått massiv oppmerksomhet, og har blitt Sveriges mest streamede låt, med over 300 000 daglige streams bare i Sverige. I tillegg har låten kommet innom Global Viral 50, til tross for at låten ikke er spesielt internasjonal. Flere hundre streams i døgnet, listeplasseringer, men ingen identitet – inntil nå. Identiteten bak monsterhiten har blitt avslørt.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Som Sveriges mest streamede artist er det mange som vil ha en bit av én, men artisten har kun gitt et par anonyme intervjuer til mediene. I tillegg har aktiviteten på sosiale medier vært laber. Det har dermed vært vanskelig å vite hvem som står bak den nye versjonen av den folkekjære Ole Ivars-låten.

Så hvem er denne mystiske artisten som har samlet godt over 10 millioner streams på Spotify?
Dagbladet kunne nylig avsløre hvem som står bak det mystiske aliaset.

Kristoffer, kjent fra duoen Erik&Kriss, står i all hovedsak bak prosjektet, og har laget den nye versjonen, sammen med frontfigur Heidi Musum. Hun har tidligere gitt ut to låter via det svenske plateselskapet TEN Music Group, men har ikke oppnådd lignende suksess før. Det er hun som altså er den maskerte kvinnen.

Tidligere denne måneden opptrådte den norske artisten på Gröna Lunds store scene i Stockholm.

Artikkelen fortsette under videoen

Ole Ivars håver inn

William Kristoffersen, bassist, vokal og låtskriver i dansebandet Ole Ivars, har skrevet låten. Dette gjør at han har rettighetene til singelen, noe som gir han en del av inntektene fra monsterhiten. Med rundt 2 øre i inntjening per stream har det blitt en pen sum med penger. Frontfiguren har tjent rundt 200 000 på låten, og med over 300 000 daglige streams blir det rundt 6000 kroner i inntjening hver dag.

Det blir spennende å se hva norske Kamferdrops blir å komme med i tiden fremover. Heidi og Kristoffer har definitivt et herlig prosjekt på gang, og med svenskenes velsignelse kan dette bli Norges nye eksportvare. Spørsmålet er bare om det blir en one-hit wonder.