oyx-lpJYGCg

Da Kelly Lee Owens slapp låten «Throwing Lines» i 2017 var det behov for å lage en musikkvideo. I hvert fall om vi skal tro skuespiller Steinar Klouman Hallert, og plottet til musikkvideoen. Skal vi tro historien lagde Steinar, sammen med Erlend Mørch, en musikkvideo til låten – uten at Kelly Lee Owens hadde bestilt den, OG uten at Kelly Leww Owens visste hvem de var. Det viste seg å bli en meget god video.

For selv om man kan være tvilsom i om historien som fortelles i musikkvideoen faktisk er sann eller ikke, hvor hele handlingen i videoen bygger på at Steinar og Erlend lager en musikkvideo til Kelly Lee Owens uten at hun vet om det, har duoen og regissør Kasper Häggström laget en knallgod musikkvideo. Når man fra før av vet at Kasper står bak flere gode videokonsepter, samt at Erlend og Steinar, blant annet kjente fjes fra Humornieu, er det lett å trekke trådene mot at historien ikke er ett hundre prosent vanntett. MEN storyen er utrolig morsom likevel.

25. oktober gikk UK Music Video Awards av stabelen, og her stakk videoen og Kasper Häggström av med prisen for «Best Newcomer Dance Video». Prisen gis til en video som er laget for britisk eller internasjonal artist for under 6000 dollar, og prisen fokuserer på nye regissør-talenter.

I anledning seieren tok vi en kjapp prat med regissør Kasper Häggström, for å høre mer om videoen og fremtidige prosjekter.

Gratulerer med seieren under UKMVA! Kan du fortelle hvordan det var å spille inn musikkvideoen?
– Takk!
– Innspillingen gikk egentlig ganske greit for seg. Det var bare Erlend, Steinar, filmfotograf Kristian Engelsen og meg. Mye løfting av utstyr og loking rundt i minusgrader som sikkert var kjipt mens på pågikk, men nå husker jeg det bare som en morsom helg.

Hvordan er det å jobbe med Erlend og Steinar?
– Jeg kjenner de så godt at det blir rart å si «Helt fantastisk!», men det er alltid veldig gøy når vi gjør noe sammen. De er utrolig flinke. Utenom Erlend. Han er en idiot.
– De er begge komplette idioter når jeg tenker meg om.
– Men veldig flinke og gode venner.

I historien kommer det frem at Kelly Lee Owens egentlig ikke visste at dere lagde musikkvideoen hennes. Hvor mye sannhet er det i dette?
– Det er litt sannhet. Joakim Haugland i SmalltownSupersound (Kelly’s plateselskap) spurte om jeg ville lage en video for en av låtene hennes. Jeg fikk frie tøyler til å lage hva jeg ville så Kelly visste at noen i Oslo lagde en video for henne, men hun visste ikke hvem eller hva som ble laget.

Blir det flere samarbeid med Kelly Lee Owens?
– Jeg vet ikke. Vi har aldri møtt hverandre eller snakket om det.
– Det hadde jo vært gøy.

Hvilken musikkvideo er du mest fornøyd med å ha laget?
– Kelly Lee Owens er den eneste offisielle musikkvideoen jeg har gjort så det må bli den, men jeg lagde en 70 minutters video til Lindstrøm sin Øya-konsert i sommer som nå klippes ned til en kortfilm/musikkvideo, så mulig den overgår Throwing Lines på fornøydhetskalaen.

Har du noen andre spennende musikkvideo-prosjekter på gang?
– Lindstrøm-videoen fra spørsmålet over. Utenom den har jeg ikke så mye musikkrelaterte prosjekter på gang.
 

Vi GRATULERER!

For de som er nysgjerrig på hvordan man lager en musikkvideo, så kan du se den her: