Skrevet av: Sina Petersen

Rapperen Melodee har blitt beskrevet som Norges nye rap-dronning. Hun er anbefalt av P3 Urørt, og har hatt stor suksess med sin debutsingel Tell ’Em. Med sin unike sound og rå attitude er det ikke bare vi i Rubato som har gledet oss til slippet av Melodees andre singel Show me Love Now. I dag er låta endelig ute, og vi har i den anledning tatt en prat med bergensjenta.

Har du noe spesielt i tankene med tittelen Show me Love Now – Hva handler den om?
Den handler om at man ikke skal dømme folk. Blant jenter er det veldig mye baksnakking, på grunn av sjalusi, og folk begynner å hate på deg fordi du har noe de har lyst på. Det spiller ingen rolle om du har worked your ass off for å ha fått det. Da jeg gikk på barne- og ungdomskolen, kan jeg vel si at jeg var litt bortskjemt. Jeg fikk det jeg ville ha, egentlig uten å spørre om det, så da var det en del jenter som ble sjalu. Jeg fikk mye drit slengt mot meg, så det handler egentlig bare om at fuck it! – la folk dømme deg, de vet ikke hva de snakker om.

Både Show me Love Now og din første singel Tell ’Em, ble produsert i samarbeid med Mathias Risdal og Andreas Walmann. Med tanke på din egen erfaring som produsent – har du noen tanker om å produsere fremtidige utgivelser selv?
Foreløpig jobber jeg fortsatt med dem, men med tanke på at begge har dratt på utveksling, vet jeg ikke om det er disse to jeg kommer til å jobbe med fram til jeg slipper en EP. Mine egne produksjoner er ennå ikke bra nok til at jeg vil gi ut musikk som jeg har produsert selv. Derimot lærer jeg utrolig mye av å se på disse gutta – så man vet jo aldri!

Er det noen du kunne tenke deg å samarbeide med i fremtiden?
Det er så mange jeg har lyst til å jobbe med, men for å satse høyt, så ville jeg likt å samarbeide med Tory Lanez. Om det er noen i Norge jeg virkelig kunne tenke meg er det absolutt Kaveh og Unge Ferrari. Det hadde vært jævlig fett!

Spellemannsprisutdelingen foregikk for ikke så lenge siden. Hvem mener du er Norges beste artister?
Tommy Tee fortjente årets hederspris, det synes jeg. Akkurat nå har Arif veldig mye suksess, og jeg tror han kan slå gjennom i utlandet, selv om han i hovedsak har norsk musikk. Jeg mener han er den største artisten i Norge akkurat nå.

Er det noen utgivelser i 2016 du har sett- eller ser frem til?
Jeg gledet meg jævlig til ANTI albumet til Rihanna, men jeg hadde for høye forventninger, for det slo ikke helt til for meg. – Det var omtrent fire låter som var bra, blant annet likte jeg Desperado, den var dritfet. Work med Drake var derimot ikke helt hva jeg forventet, og jeg ble litt skuffet. Albumet var for rolig og mørkt. Jeg vet ikke helt, men det falt ikke helt i smak for meg. Derimot kommer Kanye West med Waves, og det albumet gleder jeg meg masse til.

Når startet du å rappe?
I andre klasse på videregående flyttet jeg til USA, og det var egentlig da jeg bestemte meg for at det var rap jeg ville drive med. Jeg har alltid vært veldig glad i musikk, og det har vært en lidenskap i mange år, men jeg visste ikke at det var det jeg ville jobbe med, før jeg flyttet ned dit.

Hvor henter du inspirasjon?
Over alt. Tv-serier, andre sin musikk, osv. Jeg kan være på butikken og se en eller annen person som ser litt merkelig ut, og så kan jeg ende opp med å skrive en sang om det. – Jeg henter inspirasjon over alt.

Det er en overflod av mannlige rappere der ute. Har du derimot noen kvinnelige rappidoler som inspirerer deg?
Jeg elsker Leikeli47, en underground rapper. Hun er dritflink! I tillegg liker jeg Lady Leshurr fra England, Lil’ Kim, og Nicki Minaj, selvfølgelig. Det er vel egentlig de kvinnelige rapperne jeg hører mest på.

Hvis du skulle gitt noen tips til andre som har lyst til å starte å rappe, hva ville du sagt?
Svaret er helt klart – begynn å skriv dikt, det var der jeg startet. Bare skriv om du har en dårlig dag, eller lag et dikt. – Det trenger ikke å rime, eller ha noe struktur i det hele tatt. Så kan du heller prøve å gjøre om diktet til en sangtekst eller et eller annet. Det er slik jeg jobber.

Hva er dine tanker rundt videre release? Kan vi vente en EP eller et album i 2016?
Jeg tenker å slippe et par singler frem til sommeren, for å få navnet mitt ut i rapmiljøet. Når sommeren kommer skal jeg også prøve å gi ut en EP, noe jeg gleder meg veldig til.

Noen ord du vil si helt til slutt?
Stream musikken min. Kjøp den der det går an å kjøpe den, og få meg opp og frem! Det her blir bra!

Stream Show me Love Now her

Husk også å sjekke ut Melodees første singel, Tell ‘Em!

Tell 'Em (In-Studio Music Video)

Her e videoen for Tell 'Em!Videoen kan også sees på YouTube HER:https://www.youtube.com/watch?v=MrY9bQdk0lIHusk også å stream låta på Soundcloud HER:https://soundcloud.com/melodeeofficial/tell-em

Posted by Melodee on Saturday, 19 December 2015