Emilie Christensen, Julia Witek og Ingeborg Marie Mohn feiret debutalbumet «Henda i været» sammen med 1200 publikummere på Rockefeller fredag kveld. Oslo-bandet spilte opp til fest med fengende melodier, humoristiske tekster og tryllekunster. 

Tekst & foto: Elise Daaland

Vi skjønner at det kommer til å bli en underholdende kveld når kveldens oppvarmingsnummer er tryllekunstneren Davido. Etter at han har dratt hvite duer opp av ermet og delt assistenten sin i tre, er publikum bare enda mer gira når No. 4 åpner med upbeat-låta «No. 1». Deretter gjennomfører de en konsert uten kjedelige øyeblikk. Bandmedlemmene har bakgrunn fra jazzmusikk, men også evne til å skape fengende popmelodier, og dette resulterer i spennende fraseringer, herlige synthriff og sax-improvisasjon som krydder på toppen av det hele. Særlig «Føkk lunsj» og «Farlig» får publikum til å danse med.

Vokalist Emilie Christensen imponerer med feilfri sang, og jentenes karakteristiske vokalharmoni klinger nydelig og gir låtene en interessant dybde. Rolige «Ikke sov» og «Jeg har aldri sett elg» blir fine pustepauser i feiringen, og publikum løfter henda i været til ære for albumets tittelspor.

No. 4 kommuniserer med fansen som om de er en stor vennegjeng, og det er deilig med en så avslappet og uhøytidelig stemning. Det er lett å bli imponert over morsomme rim og hverdagslige beskrivelser som er så innmari på kornet. Særlig låter som «Jeg skal ikke skrive en sang som heter the ocean» fenger med humoristiske betraktninger.

Kvelden er komplett når vi får høre «Lite og stort», en hyllest til hjemlengselen og bandets første singel, og allsangen er til å få klump i halsen av. Til sist erklærer de sin kjærlighet til publikum med en gøyal låt om at det er mye morsommere å spille for vennene sine enn å stresse med å bli popstjerne.

Bandet kan kunsten å få publikum til å kose seg på konsert, samtidig som de leverer varene musikalsk. Det er bare å løfte henda i været for No. 4!

Terningskast: 6/6

_DSC3212 (1)

_DSC3125

_DSC3127

_DSC3103

_DSC3166

_DSC3207