20-åringen fra Halden slapp i dag sin debut singel «Would you pay»! Neema har sine røtter i Kongo og har bodd i Norge siden hun var 2 år, og med innflytelse fra hjemlandet, Norge, familie og venner har hun mange musikalske sider, og debutlåten ”Would You Pay” er bare én av dem.

Tekst av Ida Halvorsen

20 år gamle Neema fra Halden slipper i dag sin første singel. Låta ”Would You Pay” er en leken poplåt som er skrevet av artisten selv. Vi har tatt en prat med den ferske artisten om hvem hun er, hva som inspirerer hun og hennes planer videre.

Gratulerer med ditt første singelslipp! Hvordan føles det?
– Tusen takk! Det er litt skummelt, men veldig gøy. Jeg har skrevet en del sanger så det føles veldig bra og endelig la folk få høre en bit av hva jeg driver med. Jeg har hatt noen veldig flinke gutter på laget. Sangen er skrevet av meg og produsert av Snorre Sønderland, mikset av Kristoffer Robin Severinsen og mastret av S.A.K music.

Hvem er egentlig Neema?
– Neema er en jente på 20 år fra Halden, som er bosatt i Oslo som elsker musikk, mat og kunst. Ved siden av musikken studerer jeg ved UiO. Musikk har alltid vært en naturlig del av livet mitt, husker veldig godt fra barndommen min at mamma introduserte oss veldig tidlig til rytmiske kristne sanger på swahili og fransk men også sanger fra blant annet Eddie Grant og Boney M. Som er sanger jeg fortsatt hører på! Bra musikk går jo ikke ut på dato.

Hva er det som inspirerer deg?
– Senere i barndommen så ble jeg introdusert for Hip-Hop av den eldste broren min. Det gikk ikke en dag uten at «Slim Shady», 50 cent eller Fat Joe ble spilt på full guffe og jeg elsket det! Dette var hovedsakelig mannlige artister, noe jeg syns var litt kjipt i en periode jeg var i en alder hvor jenter skulle være veldig «jentene» og bare gutter kunne rappe. Så mitt første møte med Missy Elliott ble et vendepunkt for meg. Hun var tøff, feminin og rappet like bra som alle de store gutta. Hun ble på en måte mitt første musikalske forbilde. Har tenkt i ettertid at det at hun er svart kvinne hadde mye å si for unge Neema. Med årene har jeg lært å like så å si alle sjangere, selv om det går mye i pop i min egen musikk, hører jeg på alt fra blues og rock til reagge og afro beats.
Jeg har tidligere sunget for og med andre artister og opptred på ulike kultureventer og i kirken. Men etter jeg flyttet til Oslo så har jeg virkelig følt på trangen til å fokusere på musikken og utvikle meg selv som artist. Familien og vennene mine er de som holder meg gående. Uansett hva folk sier om sangene mine så er det mamma og pappas ord som til syvende og sist betyr noe.

Hva handler” Would You Pay” om?
– Har du noen gang følt at du ikke krever mye fra en spesiell person, men likevel så klarer de ikke gi deg det lille av oppmerksomhet du fortjener? ”Would you pay” handler ganske enkelt om at det ikke er så mye som skal til for å gjøre en du er glad i glad. Det trenger ikke alltid gaver og slikt men bare det å vise at du bryr deg betyr masse og holder lenge. Klarer man ikke det så forsvinner kanskje den spesielle personen. En setning i sangen som beskriver ganske mye er «Your time and effort is the currency, so if you want me ,pay me please»

Hvordan type musikk hører du mest på?
– Hører på veldig mye forskjellig, det varierer fra tid til tid men for tiden så er jeg i en morsom fase hvor jeg hører mye på masse musikk fra 90-tallet tidlig 2000 tallet, som Vanilla Ice, No Dobut ,Shabba Sanks og til og med Aqua! Men noe som er umulig unngå i Norge for tiden så er det utrolig mange nye flinke artister som ikke fantes når jeg var ung fordi flere av de faktisk er rundt min alder! Disse har fått masse plass i spillelistene mine for tiden.

Hva er planene videre?
– Planen min videre er å ha det gøy med musikken og jobbe videre med nye låter. ”Would you pay” er en veldig gøyal sang som jeg koste meg veldig med under hele prosessen. Og folk som kjenner meg vet at den bare viser en side av meg. Jeg rappet en del som yngre og det blir flere elementer av det fremover. Det er mange sider av Neema, og jeg gleder meg til å vise de frem!

Vi gleder oss til å høre mer. God helg!