Den bergenske rap/R&B-artisten MYRA har tatt Norge med storm med sin debutlåt «Hold An». En deilig låt om byen hun kommer fra og hjemlengselen hun fikk da hun flyttet til Oslo for noen måneder siden. Hun har høstet mange gode tilbakemeldinger for debuten, blant annet fra NMG/G-husets egne Leo Ajkic. Vi i Rubato trakk henne frem som en av våre Spotlight-artister 2017 og mener hun virkelig er en man skal se opp for i året som kommer. I går fulgte hun opp debuten og slapp musikkvideo til «Hold An».

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Vi tok en liten prat med MYRA om videoen, feedback, fremtiden og litt til. Videoen ser du nederst i saken.

Hei, MYRA! Grattis med musikkvideo! Hva kan du fortelle oss om den?
– Videoen viser egentlig bare hva jeg liker gjøre når først bare kan henge inne en hel dag og vibbe for meg selv. Det er kaffe-sipping, vindutitting og digg dansing.

– Jeg er en ekte Ringenes Herre-nerd og har på et punkt prøvd å lære med alvisk. Haha, men it aint no shame in my game!

Du har fått veldig gode tilbakemeldinger på din første låt «Hold An», noe som blant annet har resultert i by:Larm-booking. Hvordan har det vært å få så god feedback?
– Det har vært enormt gøy å få så god tilbakemelding på den første sangen jeg noensinne har sluppet! Jeg føler meg veldig heldig. Det har gitt meg muligheten og inspirasjon til å stå på videre og satse enda litt mer.

Du ble trukket fram som en av artistene vi i Rubato har troen på i det kommende året. Er det en artist du mener folk bør se opp for i 2017?
– Det mange nye flotte og talentfulle folk der ute så det er litt vanskelig å si en. Jeg gleder meg til å høre mer fra Fieh og 9 grader nord.

Med en vakker, naturlig og avslappet holdning til rap leverte Myra noe av det beste fra den norske hip hop-scenen i fjor.

Hva er det ingen vet om deg?
– Jeg er en ekte Ringenes Herre-nerd og har på et punkt prøvd å lære med alvisk. Haha, men it aint no shame in my game!

Hva kan vi vente av MYRA i fremtiden?
– Jeg kan ikke si helt konkret hva som kan forventes i fremtiden. Man vet jo aldri hvor vinden kommer eller hvor den fører en! Men jeg jobber veldig hardt med å få sluppet nye sanger og tunes. Og i første omgang håper jeg at jeg kan få til det.