Siden tidenes gang har bydelen Loddefjord vært kjent i Bergen og Norge for å lage musikk i alle sjangrene. Nå er en ny generasjon på vei opp og fram, og en av disse er Steffen Kvidahl! For liten siden slapp han låten «Gå»- og i dag følger han opp med premiere på musikkvideoen her på rubato.no!

I 2017 begynte Loddefjordsgutten Steffen Kvidahl sin musikalske reise ved å legge ut låter på Soundcloud. Allerede her var det tydelig at han hadde et stort potensialt. I 2018 droppet han Ep-en «Camp Stiff», som fikk oppmerksomheten til Girson Dias. Girson likte prosjektet såpass godt at han valgte å signere han til sitt label «Full Effekt Records».

– Når jeg signerer en artist, er det alltid fordi de er flinke og lager god musikk. Men med Steffen var det noe helt særegent. Han har en unik person med en unik stil og sound. I dagens samfunn er det mange som ønsker å tro de er unike, men få er så unike som Steffen. I tillegg er Steffen ufattelig disiplinert og målrettet, noe som gjør at jeg har jævlig troen på han, sier Dias.

Brukt tid på å bli bedre artist

Etter ett aktivt 2019 med EP-slippet «Dagdrømmer om Mareritt» har det vært stille fra Steffen
i over ett år. Om hva han har brukt tiden på sier han
I begynnelsen av 2020 satt jeg med ned med Girson. Da bestemte vi oss for at istedenfor å sette en tidsfrist på mitt neste prosjekt, skulle jeg ta meg den tiden jeg trengte for å bli enda bedre som artist. Sammen med Sito og Mars (WeTheSpaceplug) har jeg det siste året bygget en sound jeg gleder meg til å showcase.

Låten GÅ handler om det å komme til ett nytt sted der du føler deg litt utenfor og at folk ikke forstår deg. Og man skulle ønske man kunne gå tilbake i tid for å oppleve det på nytt fra ett annet perspektiv, slik at man ikke føler på usikkerheten eller ensomheten. Teksten kommer fra mine dystreste stunder i førstegangstjenesten hvor jeg savnet mine nærmeste mest og virkelig lengtet hjem til Bergen, sier Kvidahl.

Man er ikke alene i denne byen

Historien i videoen er at «Steffen Kvidahl» er en klone som skal forestille Steffen Kvidahl. Han lever sitt vanlige liv i Bergen, men en dag når han skal på danseøving så begynner klonen miste signalet. Men så gir det seg litt men under dansingen skjer det igjen og da må han bare komme seg vekk for å skjule at han er en klone. I gangen på vei ut ser man en karakter «Natti». Han er symbolet på at Steffen ikke er alene, for han er også en klone. I slutten av videoen møtes Steffen og Natti og de får et moment der de begge innser at de er kloner og at de ikke er alene i denne byen.

Se premieren her!