Skovveien er et musikkollektiv i ordets rette forstand og ble opprettet i et kollektiv i Skovveien i Oslo vinteren 2017. Tidligere i år slapp de sin debutsingel «Om jeg bryr meg». På fredag slapp de oppfølgeren «Dødtid», og i dag er de ute med musikkvideoen, som har premiere her på rubato.

Hva handler «Dødtid» om?
– Dødtid starta som en sang som skulle handle om å våkne opp i telt ved en strand, og utvikla seg til å handle om kontrastene mellom en forelskelse og det å være alene og ha «dødtid».

Hva kan du fortelle om musikkvideoen?
– Musikkvideoen er regissert av Helene Watne og klippet av meg (Amund Aasbrenn), og inneholder både klipp fra dødtid i sola på Sri Lanka, hele Skovveien-gjengen med bluss og røykgranater og droneshots over Oslos gater.

Bandet, drømmen og ideen bak Skovveien ble skapt av barndomsvennene og romkameratene Jostein Haaheim og Amund Aasbrenn, i en leilighet i nettopp Skovveien. De to guttene fra Fredrikstad har spilt sammen i mange år, og er ikke uvante på scenen etter flere opptredener med bandet Radioaktiv. Etter et par års pause kom de i år tilbake sammen med Sindre Larsen som bandet Skovveien.

Hva er planen videre?
– Planen videre er at vi skal i studio i slutten av juli og spille inn EP’en «Et Guttehjem», som utvikles som en miniserie/EP. Der hver sang kommer til å bli utgitt med en musikkvideo som blir en episode i miniserien «Et Guttehjem». Etter det satser vi på å spille litt konserter rundt omkring og lage god stemning.

Sjekk ut premieren under: