Fredag 12. November 2021 slipper Leander sitt debut album Du Vet At Eg Liker Når Du Danser. Albumet utforsker ordet «dans» i alle dens betydninger. Å se noen danse, å føle seg danset rundt, å danse med noen, eller å danse alene. Vi har gleden av å premiere musikkvideoen til låta «En overtenkers Mareritt» en dag før albumet på slippes.

Et større prosjekt

Du Vet At Eg Liker Når Du Danser er et album som over tid har slått seg sammen til å bli et større prosjekt. «Albumet startet ikke med at jeg satt meg ned og sa “nå skal jeg lage et album”, men ettersom tiden gikk og jeg begynte å holde igjen låtene, det var da jeg skjønte at her ligger det et større prosjekt. «

En av låtene på albumet er hele fire år siden, men det var når han lagde singelen med samme navn som albumet at han skjønte han ville fortsette å lage låter rundt konseptet dans.
«Ordet dans kan brukes i så mange forskjellige settinger. Når du danser kan bety når du er lykkelig. Når noen danser rundt deg kan det bety at de manipulerer deg.» Forteller Leander.

Gjenspeilende video

Videoen forteller ikke en konkret fortelling som man tolker når man ser den første gang, men den får seeren til å tenke. Musikkvideoen gjenspeiler derimot en tydelig holdning når den går i svart hvit med fallende rein i flere av bildene, noe som bidrar til å skape en tung stemning i videoen. Videoen gir et relevant bilde som kan knyttes til låtens handling.

Dette forteller Leander når vi spør han om tanken bak videoen:
«Ideen til videoen var å ikke ha en idé. Det skulle være grått, mørkt og vått. Akkurat i det vi startet å filme så begynte det å regne, noe som var helt perfekt. Selv om regnet var perfekt, så skulle vi ikke planlegge videoen på noen måte eller jakte de perfekte klippene/utsnittene. Livet er ikke perfekt og det er ikke denne videoen heller.»

Holdt på siden ungdomen

Leander har holdt på med musikk siden han begynte å rappe i 15 års alderen. Det var den internasjonale rap stjernen 50 cent’s debutalbum som satte i gang Leanders interesse for å begynne å lage sine egne låter.

«Jeg begynte å rappe da jeg var 15 år. Da rappet jeg på norsk med kompisene mine. Vi lastet ned beats fra youtube og rappet oppå de med et headset med mikrofon.» – Leander

Sjekk ut musikkvidepremieren her: