Det konseptuelle rockebandet Kniv & Gaffel oppstod sommeren 2017. Duoen Julia Sørensen og Hans-Ole Sponberg kickstartet hele prosjektet med å skrive og spille inn et album på kun fire dager. slik oppstod «15 par med Adidas». I desember 2017 kom EP-en «Når Golfen Ikke Gidder Mer». Disse utgivelsene ble imidlertid kun sluppet på Soundcloud, og bandets første offisielle utgivelse er nå på trappene, og singelen «Liten Pause» er første smakebit. Med et helt unikt sound inspirert av 80-talls rock og elektronika, kombinert med naive, ufiltrerte og humoristiske tekster vil Kniv & Gaffel ta norsk rock til nye høyder.

Kniv & Gaffel sier dette om musikkvideoen:

– Med inspirasjon fra vår favoritt Youtube-video «Crystal Light National Aerobic Championship Opening» fra 1988, laget vi vår egen lille aerobic-koreografi. Lite visste vi at denne korte koreografien på rundt 20 sekunder måttet gjentas ca. 50 ganger for å få det perfekte klippet. Heldigvis hadde vi med vår faste fotograf Tora Turøy, og resten av bandet vårt som kunne motivere oss til å kjøre på i 6 timer i strekk. Hans-Ole hadde ikke trent på årevis, så man kan trygt si at det svei i både armer og ben påfølgende dag. Videoen inneholder ikke så mye symbolikk, men er mer en hyllest til den undervurderte kunstformen Aerobic. Kanskje den neste videoen blir en hyllest til «Finnish disco with Åke Blomqvist»?

– En hyllest til den undervurderte kunstformen Aerobic.

Om låten Gråsonesyndrom sier Kniv & Gaffel følgende:

– I kjølevannet av ørten tusen «gråsone» hendelser som fikk en etterlengtet oppmerksomhet under #metoo bevegelsen i 2017, skrev KNIV & GAFFEL låta Gråsonesyndrom. Vi lot oss fascinere av at utrykket «gråsone-land» stadig ble brukt som en unnskylding for å foreta seg både det ene og det andre. Låta er et stikk til alle som lider av gråsonesyndromet, og en hyllest til alle som slår hardt ned på det.

Sjekk ut musikkvideopremieren her: