Den konseptuelle duoen Kniv & Gaffel er ute med musikkvideo i forbindele med sin nye release «Bensin».

Kniv & Gaffel har holdt på siden de i 2017 lagde albumet «15 par med adidas» på 4 dager som en del av deres bucketlist for sommeren. En Soundcould EP og to Spotify singler senere er de klare for å release sin neste låt «Bensin» med musikkvideo. Låten med smakfulle instrumentale synth snutter bærer også et budskap.

– Låta BENSIN handler om ansvarsfraskrivelsen som forgår i det høyere sjiktet, og hvordan noen få ekstremt suksessfulle personer på mange vis er dobbeltmoralens voktere. 

Dette forteller Kniv & Gaffel oss om låtas handling. Mange suksessfulle personer klarer å oppnå positiv oppmerksomhet fra folk, selv når lever i en tid for hvor man begynner å se menneskehetens kolossale forbrukt, fortsetter de.
– Hvordan i alle dager kan man både redde verden og kjøre privatfly tre ganger i uken? 

Lekne sportsbiler

Låten er skrevet fra «Bad Guy» perspektivet, noe de har prøvd å gjenspeilet i videoen hvor de kjører rundt med leke Lamborghiniener. Etter duen har gjort flere observasjoner av «Sportsbiler i offentligheten» fenomenet, ville de lage sin egen versjon av konseptet.

Når vi spurte hva musikkvideoen handler om svarte de blant annet:
Teksten i låta er skrevet fra «the bad guys» perspektiv med et ironisk og naivt preg.Vi ønsket derfor å lage en matchende video, hvor vi blandet fasade-spillet som foregår ute i gatene med et oppstilt intervju hvor KNIV & GAFFEL spiller to nok så arrogante egoer.

Lagde et ablum på 4 dager

Duoen startet hele sitt samarbeid i sommeren 2017, da de laget en bucketliste med ting de ville gjøre igjennom sommeren.
 På listen hadde vi mange punkter, eksempelvis å tegne samfunnskritiske tegninger, gå Jeløya rundt, bade hver dag og sist men ikke mist: å skrive/produsere et album på kun fire dager.

Utfallet av denne delen av bucketlisten var deres første album med navnet «15 par med adidas», starten på flere prosjekter duoen har gjort sammen. Nedenfor kan du se musikkvideopremieren til låten «Bensin»

Sjekk ut musikkvidepremieren her: