Kenneth Ishak slapp i starten av november sitt siste soloalbum «Native Tongue». Nå kommer Ishak ut med musikkvideo til låten «Spider» som er en del av albumet, og vi har fått muligheten til å premiere videoen. Videoen kan du se nederst i saken.

Barndomsminner

Native Tongue er et prosjekt som bærer to parallelle tema, hvor det ene er fortalt igjennom tekst og det andre igjennom det musikalske. For det musikalske bildet har Arthur Russell vert en stor inspirasjon, mens det tekstlige i større grad stammer fra Ishaks bakgrunn som halvt norsk og halvt Malaysisk, og spørsmål om identitet og tilhørighet.

– Et søken etter identitet er nok hovedtemaet for albumet. Det er et slags unnskyldning til mitt fars hjemland Malaysia for å ikke ha anerkjent min tilhørighet der. Til min bestemor som kalte meg Ishmael og ikke Kenneth. Forteller Kenneth

Låten på albumet som Ishak nå slipper video til heter «spider» og er en låt som handler om fortid og minner Ishak har fra tiden i Malaysia sammen med bestemoren som barn. Ishak forteller:
«Den handler om øyeblikk og bilder, minner jeg har fra å henge med min malaysiske bestemor i hennes hus i Malaysia som barn.»

Gjenspeilende video

Videoen er Vintage preget med varme farger og abstrakt filming og vinkling. Musikkvideoen viser sterk tilknyttning til låtas handling hvor vi igjennom videoen ser mimrende bilder. Med en ide om å lage en lofi-aktig «uprof» musikkvideo, forteller Ishak: «Jeg ville bare finne noen faktiske fotografier av det som nevnes i låten. I prosessen ble jeg opphengt i shortsene og skoene i bildene, så det er mye av det.»

«For denne platen så var de musikerne jeg fikk med meg i studio en viktig inspirasjon. Når det gjelder eksterne musikere så lot vi oss alle fascinere og inspirere av Arthur Russell til dette albumet.» – Kenneth Ishak

For å fange den visjonen Ishak hadde for albumet og få den rette livevibben rekrutterte han noen av sine norske favorittmusikere; Erland Dahlen (trommer og perkusjon), Ådne Meisfjord (synth), Mattias Krohn Nielsen (gitarer og tangenter) og eksil-amerikaneren Ryan McPhun (bass). Sistnevnte, bedre kjent som Ruby Suns, ble også valgt ut til å mikse album til slutt.

Musikk fra livets start

Native Tongue er Ishaks første soloalbum siden 2011, og hans femte soloprosjekt i rekken. Men musikkinteressen til Ishak har følgt han helt siden barndommen hvor han gikk i musikkbarnehage. Om hans inngang til å lage musikk svarer Ishak følgende:

«Jeg gikk i musikkbarnehage og min mors fetter var trommis i NRK. En gang fikk jeg prøve hans trommesett og ble besatt av det. Så  tok jeg pianotimer, spilte gitar på skolen. Det var overalt og jeg begynte tidlig å lage egne låter.»

 

Kenneth Ishak kan du se spille live på Blå i Oslo imorgen (10.12.21) og på Tæps i fredrikstad på Lørdag (11.12.21)

Sjekk ut musikkvideopremieren her: