For en uke siden kom Inge Bremnes og Marion Woodseth med sin mektige single «Veien tilbake». I dag kommer duoen med musikkvideo til låten som vi har fått muligheten til å premiere.

Et viktig budskap

Samarbeidet mellom Inge og Marion startet med en melding på Instagram. Med positiv respons endte de om med å møtes i et studio på Vålerenga sammen med produsent Alf Vaksdal. Når de møttes i studio var det noe som traff, og det ble fort en låt ut av det. «Det gikk på mange måter egentlig nesten litt av seg selv!» Forteller Inge.

Låten de lagde var det som ble til «Veien Tilbake», en låt som bærer et viktig budskap. Låta handler om den vanskelige veien tilbake fra noe vondt, som man gjerne må gå flere ganger. Avhengighet til noe eller noen som ikke er så bra for deg. «Den lange veien tilbake som alltid er like tung og vond, men som er så viktig at vi går» beskriver Marion.

Dette forteller Inge om låta: «Noen ganger kan det være lett å bli dratt inn i noe som ikke er bra for deg. Det er jo ingen som vil ha det vondt, men det er ikke alltid man klarer å la være. Veien tilbake fra det vonde kan være lang og hard, men man blir ofte nødt til å gå den igjen og igjen.»

Både Marion og Inge påpeker at de har et ønske om å belyse temaet Mental Helse med denne låten. «Samtidig ønsket vi å belyse tema om mental helse, og hvor viktig det er å ta vare på sin egne mentale helse», avslutter Marion når hun forteller om låtas handling

Visualisere budskapet

Musikkvideoen er tydelig inspirert av låtens tematikk som ligger i teksten. Igjennom motiver, farger og andre effekter gjenspeiler videoen en stemning som naturlig passer låta.
«Stian Werme hørte låta, og kom tilbake til oss med en ide som vi syns var veldig fin. Og for min del var det veldig fint å kunne forsterke budskapet med noe visuellt» Forteller Marion om hvordan videoen ble til.

Inspirasjoner

Hva som inspirerer både musikken og videoen fra disse artistene kommer fra mye forskjellig. Alt fra folk, samtaler, podcaster, osv.
«Jeg kan også faktisk bli ganske inspirert av å spille playstation av alle ting, har skrevet mange låter mens jeg rir på en eller annen digital hest i et fiktivt landskap på flukt fra lovens lange arm.» Forteller Inge.

For Marion kommer inspirasjon av alt fra små hverdagslige hendelser til store livsomveltninger. Når vi spør om hvor hun får inspirasjon fra svarer hun blant annet:
«Jeg er veldig fan av Bon Iver, Sigurd Ros og mye av musikaliteten deres. Og når det kommer til låtskriving så syns jeg Frida Ånevik har en utrolig måte å formulere seg på, som er så utrolig vakker» .

«Mye av det jeg skriver er også i oppfatning av hvordan jeg tenker andre har det, og ikke nødvendigvis alltid meg selv.»
– Marion

Sjekk ut musikkvideopremieren her: