Three Souls slapp nylig nok en godbit fra sitt kommende debutalbum, «Paintbrush». Den fargesprakende unge Oslo-oktetten Three Souls fortsetter å imponere og får dansefoten til å bevege seg, og gjør seg nå klar for debutalbumet, som ventes til høsten.

Three Souls er noe så sjeldent som et ungt musikerkollektiv fra Oslo som leverer energiske, og groovy konserter og låter. Med tekster fra sin egen samtid og musikalske røtter som stikker langt ned i den gamle skattkista med tidløs Soul og Jazz, pluss en eminent blåserekke og karismatisk frontmann, er det lett å forstå hvordan denne gjengen har sjarmert livepublikum i lengre tid.

Anderson .Paak, Hiatus Kaiyote og D’Angelo blir av bandet selv trukket frem som inspirasjonskilder, i tillegg til åpenbare nikk til storheter som James Brown og Parliment/Funkadelic.

Når vi spør Three Souls om «Paintbrush» sier de følgende:

– «Paintbrush» er et godt eksempel på denne fine balansen mellom nåtid og fortid, både tekstmessig og musikalsk. Den hviler seg pent på grensen mellom seig Nu-Soul og uptempo funk med dansefoten på rett sted. Låta ble til i løpet av en kveld midt mellom to faser av livet til Konstantin der ingenting samlet seg på noe vis

Om musikkvideoen sier de følgende:

– Vi var så heldige og fikk låne kommandantboligen på Hovedøya til å filme musikkvideoen til «Paintbrush». Bygget er godt bevart til tross for å ha blitt bygget i midten av 1800-tallet, og brukes som atelier til daglig. Da vi ankom kommandantboligen den kalde søndagsmorgenen i Mars ble vi møtt av et nokså gammelt, men fint og åpent rom. Morgenlyset fylte det tomme gamle rommet, og vi ble alle enige om å bare sette i gang så fort som mulig for å fange det vakre lyset. Vi innså ikke før litt uti innspillingen hvor perfekt dette var.

– Teksten til «Paintbrush» skildrer en person som går inn i et gammelt rom og mimrer tilbake til alle de gode minnene som er blitt skapt der. Rommet i kommandantboligen ble i selg selv beskrivende for låta, men også selve turen vi hadde ut til Hovedøya. Øya var på den tiden av året ennå ikke hadde kommet seg riktig etter vinteren var grå og livløs, helt øde for turistene og skoleklassene som vanligvis ville vært der. Følelsen av øya, rommet og det vakre lyset som kom igjennom vinduene kunne umulig vært mer perfekt.

Filming og klipping av Rayam Soeiro og Darja Olsevskaja.

Om videre planer i 2021 sier Cabin Fever:

– Vi har nylig signerte med plateselskapet Grappa, og skal slippe debutalbumet vårt på sensommeren. Vi skal også spille konsert på SALT 22. juni, vi kan ikke tenkte oss noen bedre start på sommeren!

Sjekk ut musikkvideopremieren her: