Ledet av vokalist Johan Helland er ‘Dark Roast’ et band med en sterk tilknytning til 70-talls-storhetene Curtis Mayfield, Bill Withers og James Brown. Med sitt nye album «Going Back, Moving Up!» byr de på levende groove-basert musikk fra øverste hylle. 

De møttes som en gjeng med musikkstudenter på ulike institusjoner i Oslo i 2016, og har siden den tid sluppet en del musikk og spilt mye live: 2 album med tilhørende singler, release-turné i hele Norge og jevnlig med konserter i Oslo. Dark Roast hadde før pandemien et ukentlig arrangement på Youngstorget i Oslo, der konseptet var å bytte ut DJ-en med dansbare soul-låter i ett sett.

Bandet varierer fra det energiske og dansbare til det vakre og sjelfulle. Blant catchy blåselinjer og gyngende komp synger vokalist Helland om livets små og store spørsmål.

«Vi ønsker å la publikum drømme seg bort i 
musikken, vekk fra hverdagens mas og støy»
forklarer trommeslager Bård Berg.

Nå er det endelig tid for å invitere til konsert og bandet ser fremover til en tid der livemusikk igjen kan bli en viktig del av våre liv.

Bandets medlemmer består av:

Vokal – Johan Helland
Trompet – Adrian Barstad Andresen
Saksofon/gitar – Daniel Deltchev
Keyboards – Audun Haave Reknes
Bass – Markus Hafsund Gundersen
Trommer – Bård Jønland Berg

Når vi spør Dark Roast om «Dark Shades Hiding Sharp Eyes» sier de følgende:

«Dark Shades Hiding Sharp Eyes» er en låt man kan drømme seg bort i. «Den handler om å lete etter den perfekte jenta, og er en låt som kan settes på mens man går nedover gata en varm sommerdag for å føle seg fet», sier vokalist Johan Helland. Akkurat som albumets tittel «Going Back, Moving Up!» er det også en tydelig referanse i låta til en av våre store forbilder innen soul-sjangeren, nemlig Marvin Gaye. 

Om musikkvideoen sier de følgende:

 Musikkvideoen er, som Dark Roast sin forrige musikkvideo, hjemmelaget i stua til vokalist Johan Helland. Prosessen var enkelt og greit et budsjett på 300 spenn som ble realisert gjennom en leken greenscreen-idé med trommeslager Bård Jønland Berg i spissen. Det skal heller ikke legges skjul på at alle i Dark Roast elsker filmen «Superbad» og at både musikken og grafikken i introen til filmen er en stor inspirasjon til musikkvideoen vi endte opp med. Kombinasjonen av den surrealistiske grafikken under kreativ ledelse av Bård Berg og en flygende vokalist i bridgen er noe vi ble veldig fornøyd med, og håper det kan få flere til å danse sammen med oss. 

Om videre planer i 2021 sier Dark Roast:

– Dark Roast gjorde nylig en avtale med Jazzland Recordings, som nå er plateselskapet der albumet «Going Back, Moving Up!» slapp gjennom. I samsvar med de håper bandet på å få til flere konserter utover høsten, der første arrangement blir konsert på SALT i Oslo den 27. juni 2021. (Link til arrangement: https://www.ticketmaster.no/event/659571?language=no-no&track=DiscoveryAPI&subchannel_id=1&camefrom=GLSSALTDe skal også spille på Risørvibber i sommer og Hadeland jazzforum neste halvår. Selv om pandemien gjør det vanskelig, gleder bandet seg til å spille så mye som mulig de neste månedene, der det er mye ny musikk fra den ferske plata. Og hvem vet – kanskje de får startet opp et jevnlig arrangement igjen, slik som «Soul Night Live»-konseptet de hadde på Feber (Youngstorget, Oslo) hver torsdag før pandemien slo inn – med et stappfullt, svett dansegulv og gamle soul-perler på rad og rekke? Det er hvertfall lov å drømme…

Sjekk ut musikkvideopremieren her: