Flexi Aukan har i en årrekke markert seg med en sterk profil på den norske hiphop-scena. Via gruppa Tredjestanden, har han vist at han spiller i den store ligaen, alltid med beina godt planta i drabantbyens motbakke.

Bydelshyllesten «Søndre», som Hauketorapperen ga ut i 2013, er bakteppe for at rapperen ønsket å gjøre denne status-rapporten fra de utsatte områdene anno 2020. Sangen er hentet fra Flexi Aukans siste utgivelse Smertebehandling og videoen er skutt mellom blokkene i rapperens nabolag i hovedstadens periferi.

– Jeg var hypp på å gjøre noe nedpå, hverdagslig og jordnært som reflekterte teksten i låta, men som også ga den noe mer, belyser en dimensjon mange glemmer. Jeg føler vi klarte å oppnå dette og selvom det er en «typisk» rap video med folk som henger og tøffer seg mellom blokker, så er dette virkeligheten i områdene, og vi har fått belyst en salig blanding av småbarnsfamilier, unge voksene, kjøretøy og småkriminalitet, som stadig farger våre omgivelser. Mitt ønske er som alltid å sette søkelyset på det samfunnet feier under teppet, og teksten bærer preg av en desperasjon og et sinne mange her i forstaden lever med, sier Flexi Aukan

Helt siden før platedebuten «Ungdommens Råskap» sammen Gatas Parlament, Jester og Don Martin i 2004 og filmen med samme navn, har han slått et slag for de vanskeligstilte fra Oslos forsteder. Helt i starten kjørte han seg opp med gruppa Østkantens Profeter, der de purunge parkbenk-revolusjonære snakka fra Oslos skyggeside. I dag er to-barnsfaren aktiv i den offentlige debatten og har gått hode mot hode med Tybring «Gjedda» Gjedde på Dagsnytt 18 og uttalt seg om «svenske tilstander», fattigdom og utenforskap. Sist profilerte han på NRKs Urix, onsdag 15 April 2020, der temaet var forstads-utviklingen i Sverige og u/likheter med drabantbyene her i Norge og hans personlige reise fra gata til idag.

1 mai kommer neste utgivelse fra den unge, engasjerte veteranen i form av dobbeltsingelen Snakk/Viva La, hvor førstnevnte gjestes av Fade Loud og den andre av to medlemmer fra gruppa Tredjestanden.

Sjekk ut musikkvideopremieren her: