Maskerte Edrizz er et forholdsvis ukjent navn på den norske musikkscenen, men han er nå ute med musikkvideoen til låten «Svart Viking», som har premiere her på nettsiden.Edrizz er en del av Østensjø-labelet The Most Genuine (TMG), og dette er det første han leverer av musikk.

I anledning musikkvideoslipp og debut tok en kjapp prat med Edrizz for å høre med om låten, videoen og veien videre.

Hva kan du si om låten?
– Det hele startet med at Ibenfeldt sendte meg en beat mens jeg var i England. Jeg følte den 100 %, og skjønte rask at jeg kunne få mye aggresjon ut av beaten, spesielt med tanke på ting som skjedde i Norge rundt den tiden med Sylvi Listhaug i spissen. Dagen derpå pullet jeg opp i sudioet til Nugen i Barbican og 2 timer senere hadde vi recordet ferdig låten. Sound Engineeren snur seg mot meg og sier rolig på engelsk «Black Viking, you’re the fucking Black Viking!». Jeg har valgt enkle løsninger på teksten og fokuserer egentlig bare på å vise folk min tolking av livet til en svart nordmann født og oppvokst i Norge. Har for eksempel opplevd å sette meg ved siden av folk på bussen som plutselig skal skifte plass når jeg kommer for å sette meg ned. Eller til og med folk som spør meg når jeg kom til Norge, selv om jeg snakker flyende norsk. Så med låten prøver jeg å vise at «I’m just a regular Norwegian citizen yana», prøver å lære så mye jeg kan hver dag. Men glemmer selvfølgelig ikke Jollof Ricen og røttene mine heller som dere kanskje hører i ukjente ord og tonefall.

«Black Viking, you’re the fucking Black Viking!»

Gjerne fortell noe om videoen:
– Videoen er egentlig en vibe jeg er på og skal hovedsaklig illustrere hvordan jeg befinner meg mellom 2 kulturer/ identiteter. Det er derfor vi har vært ute å filmet i Østmarka for å få med oss elementer som snø og den fine norske naturen jeg har vokst opp med i Østensjø-området, samt sentrum for det urbane, hvor jeg hovedsaklig oppholder meg nowadays. Det er mange små elementer i videoen regissøren har inkludert for å vekke folks tanker og dermed skape debatt, men nå gjenstår det å se om folk fanger waven eller ikke.

Hva er planene videre?
– «Svart Viking» slipper jeg nå for å vise musikk-Norge at jeg kommer med en unik vibe til bransjen og gjør ting på min egen måte, fordi «Je vois rien, j’entends rien, je dis rien». Sommeren vil egentlig bestå av flere singel-slipp, med en veldig interessant featuring fra UK. Ellers foretrekker jeg å holde meg lowkey og drikke Supermalt i det nydelige sommerværet. Safe.

Artistens bruk av ulike typer masker kan av og til bli misforstått, men han sier til rubato. at ideen bak masken ligger i det at han vil sette fokuset KUN på musikk og ikke «fame» eller status.

Sjekk ut musikkvideoen nedenfor!