Dark Roast sier de er et band som er inspirert av fortiden, men ser fremover. I forrige uke slapp de låten «Stuff I Need To Say», og nå er de klar med en musikkvideo til låten – en herlig video med flotte effekter. Bandet kommer med album i mai, og kan fortelle om en litt annerledes tid som musiker frem mot både musikk- og videoslipp.

Sjekk ut premieren nederst i saken.

Å være musiker under en pandemi gjør at man må tenke annerledes. Albumet er et
resultat av det.
Ukentlige digitale møter der bandet spilte låtideer for hverandre resulterte i en ukes innspilling på en hytte langt fra omverdenen. Nå slippes albumet «Going Back, Moving
Up!» 28. mai.

Siden inntektene stoppet når konserter ble forbudt var vi nødt til å gjøre alt på egenhånd, sier keyboardist Audun Haave Reknes. Albumet er spilt inn og produsert av bandet selv, med han selv i spissen. Ledet av vokalist Johan Helland er ‘Dark Roast’ et band med en sterk tilknytning til 70-talls-storhetene Curtis Mayfield, Bill Withers og James Brown.

Det siste året før pandemien har bandet spilt fast en gang i uken på et utested i Oslo sentrum.
Vi ønsket å få folk til å danse og la låtene gå inn i hverandre som en DJ ville gjort. For å beholde den stemningen har vi puttet inn fem korte instrumental-låter på plata, forklarer trommeslager Bård Berg.

Dark Roast er inspirert av fortiden, men ser fremover. Etter mye hjemmekontor blir det et
stort behov for live-bands når det åpnes opp for konserter. Helland er enig.
– Vi er klare for å innta både små og store steder, og forhåpentligvis gjøre det i årevis fremover.

– «Stuff I Need To Say» handler handler om et desperat forsøk på å redde et forhold.

– Hvis du har lyst til å se hvordan stua til vokalisten ser ut, får du en unik mulighet til å se det i denne musikkvideoen. Daniel (saksofonist og gitarist) var dessverre forkjøla under innspillingen (slapp av, ikke korona), men gjør en digital feature mot slutten av videoen. Alle spesialeffekter er gjort av oss i Dark Roast.