Spira feirer sin 4 fullengder med en kraftig EP på 9 spor kalt «‘4.5»! Pant, kjent fra Herreløse, gjester låten «Såpass», hvor han skildrer livets skyggesider. Låten «Såpass» har nå fått egen video, hvor bildet males på sterkeste av Phillip Geertsen, også kjent som dir Philly.

Hva handler låta om ?
– De tøffe tidene og mørke øyeblikkene i livet man er nødt til å leve med. Såpass ? Ja, det var såpass.

Hvordan har samarbeidet vært ?
– Å jobbe med Pant er alltid en glede. Spør du meg er det norges beste rapper og absolutt en av de som har levd litt. Så da jeg gikk den retningen med låten var det ingen tvil om hvem jeg skulle ringe opp. Resultatet ble noe av det dypere jeg har hørt på lenge . Freskt !! Shout out til Norwegian Giants for en beat som river sjela ned på pairet !


Hva er planene videre ?

– Jeg signerte akkurat en kontrakt på en dobbel EP MED Terje Pedersen og hans Drabant Music , ved navn Oppturer og Nedturer. Noe vi også kommer til å gi ut som vinyl med a side (oppturer) og b side ( nedturer) . Tilsammen 15 perler som jeg har produsert i lag med min barndomsvenn Bjørn.Gunnar Skagen, eller BG da som jeg kaller han. Det er på komponist siden , ellers har jeg skrevet og produsert EP`n selv. Så fikk vi også med Jacob Holm-Lupo som co produsent, og vi bøyer oss i støvet for han. Dette kommer fra mai ca og slippes i helhet over sommeren. Så har jeg vell en ny fullender klar snart på lager etter dette.

Hva ønsket dere å frem med videoen?
– Som regissør, manusforfatter, fotograf og klipper har jeg kapasiteten til å skape et eget univers og utforske områdene jeg selv er interessert i. Hver film/musikkvideo blir et eget emosjonelt-filosofisk-visuelt oppkast av underbevisstheten, fortrengte tanker og frykter, samt stedet jeg er på nå – mentalt og i faglige ferdigheter og utføringsevne.

Var ikke i utgangspunktet noe spesielt vi ville få frem i videoen. Jeg velger å jobbe med de artistene og låtene jeg kan resonnere med, på et eller annet nivå eller område, gjerne emosjonelt eller filosofisk. Båndet som oppstod med Såpass for meg var mørkere, dystert og håpløst, men ikke uten energi og kamp. Jeg går ikke inn på hva de forskjellige elementene eller helheten betyr, det er jo bare min mening 😉

Spira er fantastisk å jobbe med. Artisten(e) må selvfølgelig godkjenne videoen og selv være keen på opplegget man skal være med på og fremstilles i, det er viktig. Spira er ærlig og sier det som det er, men han tar også avstand slik at jeg får drømt meg bort og knyttet meg til hver låt. Da får jeg fokus og får gått til det stedet som kreves av meg for å kunne komme ut på andre enden med en video både artisten og jeg kan leve med og digge.

Sjekk ut musikkvideopremieren her: