Den 23 år gamle Mugisho Nhonzi, bedre kjent som bare Mugisho, har bare sluppet to singler som soloartist, men har allerede blitt en solid snakkis på den norske musikkscenen. Med den nyeste singelen, «Play With You», har han ikke bare blitt satt i høy rotasjon på nesten alle landets radiostasjoner, men han har også oppnådd et sjusifret antall streams.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Nå er hans aller første musikkvideo også på plass, og den er laget med noen Mugisho selv er stor fan av, nemlig det anerkjente kollektivet Broslo. I prosessen oppdaget også Mugisho nye sider ved seg selv:
– Kjemien mellom meg og dem funket veldig bra, de fikk meg til å slappe helt av og få frem skuespilleren i meg på en måte som ingen andre har gjort før. Jeg har alltid drømt om å ha en rolle i en actionfilm, og jeg må virkelig si at dette var ikke langt unna. Det var blod, svette og tårer, jeg fikk kjørt meg skikkelig – og jeg elsket det!

Det har uten tvil blitt en video hvor Mugisho får vist seg frem i mange forskjellige situasjoner, og med mange forskjellige reaksjoner. Det skal kanskje godt gjøres å forklare alt som foregår i videoen, men så er det kanskje ikke heller poenget her.
Slik beskriver Broslo selv den rykende ferske musikkvideoen:
– Vi ville lage en video som man ikke forventer når man hører låten, vi ville ha noen dramatiske og cinematiske bilder som får frem at «the struggle is real», samtidig var det viktig for oss at Mugisho er i sentrum ettersom dette er hans første musikkvideo.

Mugisho opptrer neste helg på X-Games i Hafjell, men før det blir han å finne under årets utgave av by:Larm.