Fredag betyr ikke bare at det endelig er helg, det betyr også nye musikkutgivelser! Rubato tipser om helt fersk musikk som du kan nyte, danse eller sløve til i helga. Nederst i artikkelen finner du alle låtene samlet i en splitter ny spilleliste.

Tekst: Elise Daaland

Panda Panda – Millons
Panda Panda er et lovende band fra Trondheim som spiller støyete indierock. De har allerede har imponert på festivaler som UKA, Trondheim Calling og Pstereo, og du har kanskje hørt singelen «New friends», med sitt massive og drømmende preg, på radioen? Nå er de ute med sin første EP, og den er som de selv sier – helt panda panda.

pandapanda

Anette Askvik – Multiverse
Den norske artisten og komponistens nye album befinner seg et sted mellom akustisk og elektronisk pop. Hun har hentet inspirasjon fra verdensrommet og byr på svevende og sarte kontraster mellom kaldt, varmt, mykt og mektig. I kveld spiller hun på BLÅ i Oslo!

5_Anette Askvik_foto Anette Askvik

7 days in Alaska – Hey girl
Skien-bandet spiller energisk, alternativ pop/rock inspirert av barndomsheltene U2 og Muse, med et pompøst lydbilde preget av fengende riff og lekne synthmelodier. De har allerede vært på topp 10 på Itunes i Norge og blitt invitert til å samarbeide med Grammyvinner Nathan Dantzler, så dette er nok et band vi kommer til å høre mer fra fremover.

7 Days In Alaska

Rørstad – Cray Crazy
Brede Rørstad samarbeider for tiden med et produksjonsteam i Paris som tidligere har jobbet med Pharell Williams, Usher og Kanye West. Singelen Cray Crazy er en leken poplåt om den første kjærligheten som lett kan bli en sommerfavoritt. 22. april spiller han på Revolver i Oslo!

RØRSTAD1

Lovespeake – Dreamer
Lovespeake er en videreføring av det tidligere bandet Eye Emma Jedi, som nå spiller synthbasert og leken pop inspirert av 80- og 70-tallets feelgood-musikk. I dag slipper de sin siste singel «Dreamer» før debutalbumet kommer neste uke. Les vårt intervju med bandet her.

LVSPK_Olav Stubberud

Sjekk spillelisten vår nye spilleliste, «New Music Friday» her!