Det er allerede gått noen måneder siden gutta i Muddy Young leverte sin forrige, knakande gode singel ‘Belive in’. Neste låt ut står for tur, og den er ikke noe mindre engasjerende enn sin forgjenger. ‘Come over’ gir et solid nikk til musikk fra -90 og tidlig 2000-tall, men med den lille moderne touchen gutta i Muddy er kjent for. ‘Come over’ handler om hvordan et forhold raskt kan gå fra varmt til kaldt, og om at vi ikke må ta et godt kjærlighetsforhold for gitt. Rådet fra bandet lyder som følger: aldri legg deg med uoppgjorte saker, alt er midlertidig og kan ryddes opp i nå med en gang.

– Låta handler om hvor raskt et forhold kan gå fra hodestups forelskelse til dumme krangler og diskusjoner. Allikevel går det som oftest tilbake til at man elsker hverandre igjen, sier Muddy Young om ‘Come over’.

Hei, Jarle og Joe! Hvordan står det til om dagen? Har dere gjort noe gøy i sommer?

– Hei! Det står meget bra til om dagen! Vi kombinerer Oslo og vestlandssommer i år. Vi har akkurat spilt en båtkonsert for over 70 båter. Topp stemning og kul opplevelse! Vi elsker sommer!

Dere slapp ny singel “Come Over” tidligere i sommer. Hva kan dere fortelle om den?

Come Over er en veldig organisk rocke låt med store trommer og fine melodier. Denne låta er dritfet live så gleder oss til å komme oss rundt og få spilt den for publikum!

– Den tar jo for seg blant annet dette med at et kjærlighetsforhold går fra varmt til kaldt – og at man ikke skal ta gode kjærlighetsforhold for gitt. Er det basert på egne erfaringer?
Denne låta er basert på egne erfaringer og vi tror mange som har vært eller er i et forhold kan kjenne seg igjen i hvor fort det kan gå fra bra til dårlig og dårlig til bra. Det handler vell også om å ikke gi opp for lett. Kjærligheten er verdt det!

Når startet dere å lage musikk sammen?

– Første gang vi spilte gitar sammen var vi 10 år og satt i løa til Jarle med høyttalerne og røykmaskinen på fullt🤘🏼

Det var i 2017 vi begynte å lage musikk sammen og i 2018 ble Muddy Young etablert og vi ga ut vår første EP.

Dere har jo turnert en del allerede; både i Norge og Europa. Hva vil dere si er den største forskjellen på norske og europeiske fans?

– Vi elsker å spille for folk! Uansett hvor det er. Vi merka egentlig ikke så store forskjeller. Vi spiller for fullt og lager god stemning uansett hvor i verden vi er.

Hvordan ser veien ut videre for Muddy Young?

– Vi er veldig ambisiøse og jobber hver dag for å komme oss opp å frem og leve på veien å spille live over alt.

Hvis dere skulle velge en norsk artist; hvem ville dere helst gjort et samarbeid med?

– Lemaitre hadde vært fett!!