Jeg kunne lett ha plukket ut sikkert 20 artister jeg vil trekke frem etter årets Vill Vill Vest. Med andre ord har gjengen som booker for festivalen gjort en ekstremt bra jobb! Uansett, her er et par høydepunkter:

Noemi på Victoria

Noemi kicket i gang hele VVV festivalen, Torsdag på Victoria Cafe & pub. Noemi er en nyetablert, avslappet hip-hop duo fra Bergen. De to står alene på scenen, og deres to kontrastfulle stemmer komplimenterer hverandre. Det er en god mix av en sykt fin kvinnelig vokal, og en rapper med en ekstremt god flow. De virker rolige, kontrollerte og er ekstremt gode på timing.

Settet deres har også et stort innslag av humor, med masse gøy kommentarer mellom låtene. Dette faller godt i smak hos publikummet inne på den koselige uteplassen.

M1KAL på Hulen

Rapperen M1KAL stod på scenen Torsdag på Hulen. Han har med seg en rekke kjente Bergensfjes på scenen. Blant annet ble Sturle Kvilekval (vokalist i Fjorden Baby!) og medrapperen Angelo Reira med på scenen, med andre ord fylte gjengen scenen. Rapperen har en ekstremt bra flow, og tilstedeværelsen er upåklagelig. Han har hele tiden øyenkontakt med publikum, og er flink til å sjekke «tempraturen» i crowden.

Breveglieri på Victoria

Breveglieri hadde sin konsert på Fredagen. Han stod på scenen sammen med sin dj Girson. Artisten fremstår som en ydmyk type, og har hele tiden god kontakt med publikum. Breveglieri har sin helt egen stil, og stiller med ekstremt fengende og velskrevne låter.

Steffen Kvidahl på Verftet

Steffen Kvidahl møtte opp på Sardinen scene på verftet ikledd et antrekk inspirert av Tyler The Creator. Kvidahl er flink til å få med seg publikum, og det er tydelig at mesteparten av publikum er kjent med tekstene hans. Han er også selvsikker, og det er tydelig at han trives på scenen. Han avslutter settet sitt med låten «Ingen svar», sammen med Martin Hazy, noe som definitivt gir mersmak.

SAUS på Verftet

Gruppen «SAUS» er en god mix av artister fra gruppene Hester V75, A-laget og Dårlig Vane. Den består av David Grytten, Martin Hazy, Mato Polo, Kikkan og Vågard. Selv om de kommer fra forskjellige grupper, har de en ekstremt god kjemi på scenen. De spiller hverandre gode med å «hype» hverandre opp på scenen. De sprer en enormt god energi i lokalet, og viser hvorfor Bergen ofte blir omtalt som den fremste byen i Norge innenfor rapmusikken.