Tre år etter forrige Vinjerock er det endelig duket for festival. Det er lenge siden forrige gang Vinjerockerne samlet seg i fjellheimen, og det merkes. Publikum er gira, og Metteson, en av festivalens første opptredener, blir tatt godt i mot av menneskemengden som har samlet seg for å se gutten fra Moss opptre på scenen. Konseptet Metteson var rimelig nytt for undertegnede, men ryktene tilsa at dette kom til å bli en konsert verdt å få med seg.

Metteson, eller Sverre Breivik som er hans faktiske navn, entrer scenen iført et nydelig rosa hodeplagg, svarte skinnbukser, svart nettingsinglett – og selve prikken over i’en: noen lekre skinnboots. Artisten åpner showet med 2020-låta «Forever», og får publikum til å danse fra første stund.

Årets festivaldeltakere har virkelig trukket det lengste strået hva gleder været – på dagens første festivaldag bader Eidsbugarden i solskinn fra en skyfri himmel. Publikum koser seg i varmen og ser på Metteson bevege seg elegant frem og tilbake på scenen. Han spiller flere av hans største låter. «Convince me», «Come, cry» og «Never let me go» blir spesielt godt mottatt av publikum.

Konserten avsluttes etter i underkant av en time med allsang og henda-i-været stemning til «Under your shirt». Det blir sagt blant publikum at Metteson må være Norges svar Harry Styles. Jeg vil si meg ganske enig. Metteson setter standarden for festivalen med en god tilstedeværelse, lekre bevegelser og en nydelig stemme.