«Ilden» er Maya Vik sin første sololåt på norsk. Låter inneholder et sample fra Jahn Teigens 1988-ballade «Det vakreste som fins», og ble skrevet sammen med label-kompanjong Linni.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Vik startet sin karriere som bassist i flere ulike band, før hun begynte en solokarriere som både vokalist og bassist. Musikken hennes har blitt omtalt i medier som New York Times, Vibe, Complex, og Vice/Noisey. Hun har turnert verden rundt og varmet opp for artister som Lenny Kravitz og Dâm-Funk. Hun har også skrevet musikk for andre, som og var medkomponist på Dawn Richard sin låt «Not Above That», som ble kåret til årets tredje beste låt av TIME Magazine i 2015.

Dette er det Maya selv har å si om låten til rubato.:

– Den brennheite låten er et samarbeid mellom heite Øyvind Holmboe Basmo, heite Linni og meg selv. Låten ble i utgangspunktet skrevet på engelsk, men følte den fikk den magiske ekstra x-facoren ved å gjøre den på norsk istedenfor – selvsagt når Linni, Norges hotteste poet, stepper opp med nydelige tekstlinjer. <3

– Låten inneholder også et sample i fra den nydelig låten «det vakreste som fins» av Jahn Teigen fra 1988, og håper at Jahn liker låten, det er viktig.

Og til de av dere som lurer på om det bare blir norsk materiale i fremtiden:
– Folk lurer på hvorfor jeg nå synger på norsk, svaret er «hvorfor ikke?» Neste låt er nok ikke på norsk, så så lenge jeg føler det er en Maya-låt, så er det bare gøy å leke med språk.

Hennes norske debut «Ilden» kan du sjekke ut her! I tillegg er låten plassert i vår NYHETESTE-liste! Sjekk den ut!