20 år gamle Swicha Artista fra Laksevåg er en av de mest spennende navnene på den bergenske rap-scenen. Rapperen har valgt å gå for en anonym stil, og har valgt å maskere ansiktet sitt, fordi hun mener det er for mye fokus på utseendet i dagens musikkmarked. Hennes debutlåt «Weste La Coasta» har lenge vært en undergrunnshit i rap-Norge, og fikk plassert henne på kartet. I senere tid har hun fulgt opp med «A4», og nå for et par uker siden slapp hun «Ruller Opp / Paffer Bare». I anledning singelslipp tok vi en prat med 20-åringen for å bli litt bedre kjent med henne, og musikken hun lager.

Hvem skjuler seg egentlig bak masken? Vi prøvde å skaffe oss et bedre inntrykk.

Halla! Hvordan står det til?
– Helt supert, selvfølgelig. Takk for at du spør!

Hvordan vil du beskrive musikken din?
– Spesiell, på min helt egen måte. Den er lidenskapelig, rå, alltid et dypt budskap og mye attitude. Jeg er rett på sak, men samtidig ikke.

– Den er lidenskapelig, rå, alltid et dypt budskap og mye attitude.

Hva mangler på den norske hip hop-scenen?
– Flere artister med noe real shit. Artister som virkelig har kjærlighet for musikken og har noe unikt å komme med. Så til alle de skjulte talentene som fremdeles holder seg i skyggen, det er på tide å komme fram å skinne!

Hvorfor har du valgt å skjule identiteten din? Vil den komme frem etter hvert som gatene blir klare for det?
– Gatene er alltid klare, men nå til dags er det så mye fokus på utseendet. Jeg vil ikke at folk skal fokusere på hvem jeg er eller hvordan jeg ser ut, men hva jeg har å si!

Hva inspirerer deg?
– Faktisk alt til ingenting. Så mye som jeg elsker musikken så er det er vanskelig å ikke være det.

Hvilke artister ser du opp til?
– Alle kan lage musikk, men det er ikke alle som lager god musikk og har det lille ekstra. Så jeg ser opp til de som lager god musikk og har et godt budskap å komme med!

Du sier at man kun blir respektert om man er A4. Hva legger du i en A4-livsstil?
– At du lever sånn som systemet vil at du skal leve og følger livsstilen, rutinen og reglene deres. For eksempel, du jobber med en jobb som du ikke vil bare for å klare å overleve. Du gir opp på livet, sitter igjen med at du ikke har fått oppnådd noe, og begynner å hate på alle som lever livet. Selvfølgelig noen unntak.

Er samboer, barn, hund, stakittgjerde, rekkehus og 8-16-jobb din største frykt?
– Absolutt ikke, men jeg har andre ting i tankene akkurat nå. Jeg har mange ting som jeg vil oppnå før jeg slår meg til ro. Nå er det først og fremst musikken jeg har i fokus.

Hvilken norsk artist kunne du helst tenke deg å gjøre en feature med?
– Min framtidige mann og et par stykker til. Hadde jo vært fett å lage noe med andre kvinnelige artister også.

Hva er planene videre?
– Jeg har så vidt begynt så det er bare til å forvente mye av meg. Musikkvideoer og album kommer. Folk må bare holde seg godt fast for det kommer til å ta av!

Du kom med en ny singel for kort tid siden. Hva handler den om?
– Folk må nesten bare høre sangen selv og tolke den på sin måte.

Linni fra YGMG nevnte i podcasten «Lotion & Smedstad» at de hadde prøvd å ta kontakt med deg for et eventuelt samarbeid/ signering, men du hadde takket nei. Hva er grunnen til at du vil gjøre alt selv?
– De er ikke de første eller de siste som har spurt, det er mange! Jeg har takket nei så langt, siden det er ingen som har gitt meg et skikkelig tilbud enda.

Aron fra Yoguttene og YGMG sa i vår julekalender at det var en artist han hadde mest troen på i 2018, og at det var deg. Hvordan føles det?
– Det visste jeg ikke, men det er fett det. Han vet vel at jeg er på jobb!

Er du inspirert av Yoguttene, med tanke på skjuling av identitet og bruk av maske?
– Nei, har hørt om de, men har ikke hørt på de. Jeg gjør det på grunn av at det er alt for mye fokus på hvordan man ser ut. Tar kun inspirasjon fra meg selv og hva jeg føler for å gjøre.

Hvor ser du deg selv om 3 år?
– Da har jeg fått ut mange sanger, album, EP-er, samarbeid, musikkvideoer, hatt mange konserter og intervjuer. Håper jo selvfølgelig at jeg kan leve av musikken innen det, i tillegg til å ha en liten jobb på siden.

Vi gleder oss til å følge med videre.