Velkommen til denne månedens Rubato Spotlight! Hver måned velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen!

Rubato Spotlight for februar er: Bård Berg!

Se videointervju under.

Bård Berg, aktuell med albumet Oslo Beats Vol II, leverer musikk som senker skuldre, trekker i smilebånd, og napper i danseføtter. Vi slo av en prat i Kulturkirken Jakob for å bli bedre kjent med en artist vi spår en lys fremtid, innenfor og utenfor landegrensene. Å definere musikken til Bård viser seg å være et prosjekt bedre egnet en avhandling, enn et tre-minutters intervju. Oslo Beats Vol ll «[…]Befinner seg et sted i house/pop landskapet […]» i følge Bård selv, men bør nesten plasseres i en egen «Bård Berg-sjanger». Bård bygger på sin akademiske jazz-bakgrunn, og tar gledelig imot impulser fra artistene som gjester prosjektet. Med bunnsolide fingerferdigheter og et polyamorøst forhold til sjanger, er Oslo Beats Vol II en saftig smakebit på hva vi har i vente fra den danseglade sørlendingen. Vi gleder oss, og det bør du også!

Ti kjappe:

Hvor er du fra?

Søgne

Hvilken artist hører du mest på, utenom deg selv?

Melody Gardot

Hvilken låt hører du mest på for tiden?

LesAlpx av Floating points

Hva er din drømmecollab?

Åse Klevland

Hva er ditt beste tips til folk som vil bli artister?

Jeg har veldig troa på Law Of Attraction. Så det beste er å sitte stille og tenke hardt på å bli kjent, kan også være lurt å høre på mye forskjellig musikk, og øve.

Hvor er du om 5 år?

Tokyo, aner ikke hvorfor, hadde bare vært ganske kult.

Hvilken festival drømmer du om å spille på?

Øya

Hva er din favoritt-musikkvideo?

Pump It med Black eyed peas

Beste konsertminne?

John Hopkins på Rockefeller! Omg

Din guilty pleasure-låt?

Dilemma av Nelly