Klokken nærmer seg 11, og gulvet på sentrum scene fylles opp spente festivaldeltakere. Plutselig dukker det opp 6 kvinner som stiller seg rundt omkring på scenen. Der er kledd i svart. Ingen av dem beveger seg. Deretter kommer Musti på scenen, ikledd militærklær. Hun kommer ut med en selvsikkerhet få på hennes alder (18år) har.

Med introlåten «meg selv» fra debut albumet «Qoyskayga», setter hun igang 30 minutter som blåser undertegnede av banen. Mellom låtene forteller hun publikum om hvor uvirkelig dette er for henne, og poengterer hennes unge alder. Opptreden på sentrum scene i beste sendetid. Hele salen er fullt opp av mennesker som ser ut som de virkelig elsker det de får fremført.

På rekke og rad leverer hun låter fra albumet. Hennes publikumskontroll er det ingenting og si på, hun har dem i sin hule hånd. Man føler at man er vitne til noe stort i emning. For det er ingen tvil om at Musti vil herje i mange år fremover. Når hun avslutter med låten «Gro Harlem Brundtland» vil man bare ha mer. Hvis du gikk glipp av Musti på sentrum scene har du sjansen på lørdag, grip den sjansen!

Som sagt ble jeg blåst av banen av den unge artisten. For meg ble dette den beste konsertopplevelsen så langt på årets By:Larm festival.

Terningkast 6/6