Lovespeake var nylig i USA og spilte på verdenskjente festivalen South By South West i Texas. Festivalen er kjent for å booke band og artister med en svært lovende fremtid, noe som ble poengtert allerede i 2016, da Sandvika-bandet slapp sitt kritikerroste debutalbum «DNA». Samme år trakk vi i rubato. fram bandet som en av artistene vi hadde mest troen på den kommende tiden. De har gitt oss deilige pop-låter siden etableringen, og i dag er de ute med nok en fengende indie pop-låt. «Novocain» er den splitter nye singelen til Lovespeake, med gjestevokaler fra den Amerikanske indie-suksessen Max Frost.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

For Alexander «Pav» Pavelich består hverdagen av å skrive musikk for verdens største stjerner, men «Pav» er klar på det at han beholder de best låtene selv. Bandets frontmann kan fortelle oss at dagens slipp ble påbegynt på den stjernespekkede låtskrivercampen by:Songs på Reperbahn-festivalen i Hamburg. Deretter dro «Pav» med seg låten til Reykjavik for å begynne produksjonsjobben. Avslutningsvis ble singelen ferdiginnspilt i Oslo, som nå har blitt til en catchy, euforisk, disco-inspirirert indie-låt.

– Låta ble til på Bysongs i Hamburg, en låtskrivercamp der folk fra mange forskjellige land samles for å skrive sanger. Den siste dagen havnet jeg på gruppe med Max Frost fra LA, sammen med låtskriver Axel Ehnström fra Helsinki og en islandsk produsent som heter Palmi Asgeirsson. Vi fant fort tonen og bestemte oss for å skrive en låt som vi digga selv, uten at det nødvendigvis skulle bli pitchet for andre… Så bestemte jeg meg for å stikke til Reykjavik rett etter nyttår for å ferdigstille den med Palmi, kan Pav fortelle rubato.

«Novocaine» er første singel fra Lovespeake’s kommende album.

Vi liker det vi hører og lader opp til helgen med denne deilige fredagsperlen, presentert rett ut fra Sandvika: