Tekst: Sina Rindal Petersen

Lovespeake ble opprettet av Eye Emma Jedi-medlemmene Pav (Alexander Pavelich) og Baya (Andrew Murray), og har skapt blest i det norske musikkmiljøet med de psykedeliske, funky, og retro-elektroniske singlene Tightrope, Dreamer og DNA. Etter å ha imponert publikummet på by:Larm, er ikke vi de eneste som har sett frem til debutalbumet. Nå er albumet DNA ute, og vi har i den anledning tatt en prat med Pav.

Da Rubato skrev om gruppa i vinter, var singelen DNA akkurat sluppet. Hva ligger bak «DNA», som gjør at dere gir plata det samme navnet?
Plata handler i store trekk om å finne det skjulte potensiale du har i deg, å finne seg selv og kjøre på. Ting du kanskje ikke trodde du hadde i deg, men som er der – i DNAet ditt. For oss handlet det også litt om å få en fresh start etter Eye Emma Jedi. Idéen kom kanskje først etter at vi skrev ferdig åpningssporet med samme navn, som handlet om nettopp dette. I tillegg er den låta en flott introduksjon til hva man har i vente når man hører på skiva. Da var det ganske naturlig å kalle albumet det også.

««

Pav forklarer hvor de henter inspirasjonen:
Vi finner inspirasjon fra de små tingene i livet som betyr mer enn man tror. Det er også en god dose kjærlighet der. Hvem har ikke kjent på sommerfuglene i magen når du blir forelska eller når du skal spør noen om de vil bli sammen med deg? Vi ville skrive tekstene på en måte som ikke var cheesy, men som folk kan forholde seg til. Folk er litt redd for å skrive om love på et bokstavlig plan. Vi var også ganske isolert i låven på Hadeland, der vi lengtet etter sol og strender. I låter som ’Dreamer’ og ’Sundive’ kommer dette spesielt frem. Jeg tror det hadde desto større effekt at det faktisk var vinter når vi skrev låtene.

Er det noen dere kan tenke dere å samarbeide med i fremtiden?
Det er utrolig mye flinke folk der ute, det kan absolutt hende at vi i fremtiden vil jobbe med forskjellige produsenter og artister…Spesifikt har jeg ikke tenkt for mye på det. Fundamentet til Lovespeake’s sound har blitt satt med ’DNA’, og plata har jo et ganske dynamisk lydbilde, fra ’Stuck To The Track’ til ’U’, liksom. Så det er egentlig ingen grenser for hvor musikken kan gå. Det blir veldig spennende å se – vi er allerede i gang med å skrive nye demoer.

I tillegg til å finne inspirasjon fra de små tingene, vil kanskje også lytterne kunne gjøre det samme ved å legge merke til detaljene i musikken:
Håper folk legger merke til de små detaljene som kommer frem etter flere lyttinger. Det er fortsatt ting jeg legger merke til som jeg glemte var der, hehe! Det er alltid gøy å plutselig høre på sin egen musikk med et slags objektivt blikk. Det er veldig sjeldent. Enjoy!

Planene videre for 2016 er klare:
Vi har en liten festivalsommer i Norge som står for tur, noen konserter i London i juni og holder på med å booke albumturné til høsten i Norge, England og USA. Vi håper også på en tur til Tyskland. Så kommer det noen flere musikkvideoer og kanskje nye låter. Vi får se!

Vi gleder oss til å følge med på Lovespeake videre, og ikke minst til å se dem på scenen den 4. juni under HM Loves Music! Gå heller ikke glipp av musikkvideoen til tittelsporet DNA, produsert av Ferdinand Film.

PS: Sjekk også ut Baya sitt minialbum her