Lovespeake er det nye prosjektet fra gutta i Eye Emma Jedi. Bandet har mye tyngde bak seg som det eneste bandet med 6 av 6 singler listet på NRK P3, hyppig rotasjon hos Amazing Radio, BBC, XFM og 80 radiostasjoner verden rundt, samt over 100 konserter i Europa innen sine første leveår. De rakk turer innom Øya, Hove, The Great Escape i Brighton, Reeperbahn i Hamburg og tre konserter på Rockefeller innen ett år. Eye Emma Jedi var det første bandet som Øyafestivalen booket uten å ha sett eller hørt før. Nå har bandet tatt en ny vending, og lansert prosjektet «Lovespeake». Det er hovedsakelig Alexander Pavelich (Pav) og Andrew Murray (Baya), men på scenen er de noen flere, og tilsammen utgjør de et 6-mannsorkester.

Skrevet av: Jørgen Berntson Aase

I dag er de altså ute med debutlåten «DNA», som allerede har blitt listet på P3. De har høstet mye skryt, og vi, sammen med flere andre musikkmagasiner, har trukket frem bandet som en av artistene man bør se opp for i 2016. Låten er inspirert av hele fem tiår, hvor 60,- 70-, 80-, 90-tallet, i tillegg til dagens millenium, er inspirasjonskilder.
I anledning låtslippet tok vi en kjapp prat med en av bandets frontfigurer, Alexander Pavelich, om debuten, navneskiftet og planene videre.

– Saken fortsetter under bildet –
DNA_cover

Hva handler låten om?
‘DNA’ er en spretten shuffle-låt som handler om å lete etter noe som du kanskje ikke trodde du hadde i deg, men som har vært der hele veien. «Just do it!» Det er en fin låt som representerer hva og hvem vi er og er åpningslåta på skiva med samme navn som kommer til våren.

Hey you, let yourself go, or you’ll never know
Hey you, go with the flow, or you’ll never know
You better believe it, honey
It’s already in your DNA
You’re waiting around for something that’s already there.

Hvorfor valgte dere å skifte navn fra «Eye Emma Jedi» til Lovespeake?
Lovespeake er mer en videreføring enn ett navneskifte. Vi visste lenge at dette skulle skje, og har smurt oss godt med tålmodighet. Det var en naturlig prosess og musikken talte for seg selv – dette måtte bli noe helt nytt. Lovespeake er en føniks som utforsker et helt annet musikalsk univers, så du kommer ikke til å høre Jedi-låter på konsert. Det kapittelet er lukka og indierocken er erstattet med pop; vi har lekt oss med analoge synther og gamle trommemaskiner hos artist/produsent Jonas Raabe. Skiva ble spilt inn i låven hans på Hadeland, Badminton Bay. Det var en sann glede å spille inn plata, som er inspirert av feel-good musikk fra 70- og 80-tallet og en del 90s soul og gospel. Dance Gospel kan man kalle noe av det!

Hva kan folk glede seg mest over i året som kommer?
I 2016 bør de fleste glede seg over at man har tak over hodet, vann i springen og en seng å sove i. Og litt Lovespeake på øret…?

«Dance Gospel kan man kalle noe av det!»

Hva er planene videre?
Planene fremover er by:larm i mars, noen nye singler mot sommeren og turné. Jeg (Pav) skal synge litt med Carl Louis og Coucheron, som jeg har gjort det siste året. Vi jobber sammen på Tanken i Sandvika, et fantastisk miljø med veldig flinke mennesker. Dersom du driver med musikk er det faktisk det beste stedet å være akkurat nå! Det som foregår i Sandvika er helt unikt. Vi sees!

Bandet holder til i Sandvika på Tanken, hvor det i senere tid har vokst frem et stort og kreativt musikalsk miljø. Opphavet til uttrykket «Sandvikabølgen» stammer opprinnelig herfra, og sammen med artister som blant annet Surfalot, Ary og Coucheron, er Sandvika og prosjektet rundt Tanken et av de mest spennende musikalske prosjektene man har i landet per dags dato. Tanken er et sted hvor det stadig vokser frem unge talenter, og et sted som det er verdt å følge med på i tiden fremover.

PS: Sjekk ut spillelisten med alle artistene vi har bedt folk ha øynene opp for i 2016: