27-årige Louam har i løpet av 2017 gjort seg bemerket på den norske R&B-scenen med singler som «BabyBaby» og «No Time». Nå har Ellingsrud-jenta teamet opp med den svenske urban-artisten Jagne, for å lage en norsk-svensk pop-smash.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Låten er skrevet av den svenske urban-artisten Jagne og samt Louam. På produsentsiden finner vi den unge, svenske talentet Lowgan.
21 år gamle Jagne har allerede skrevet og tatt opp egen musikk i over 10 år fra gutterommet, men det var først når han flyttet til Malmö
som 16-åring at han fant sin scene, og er nå på god vei inn i det urbane musikkmiljøet i byen. Siden Louam debuterte februar i fjor og gikk inn i Spotify topp 200 i vår har hun bygget seg opp en begynnende følgerskare både i inn- og utland. Hun har jobbet i studio og på scenen med artister som tyske LO, JNS, Andreyun, og DJ Tilla.

Jagne: – Låten kom egentlig til ved at jeg og min kompis Lowgan satt i studio og jeg bare kjente at jeg måtte prøve noe nytt. Utfordre meg selv litt. Så prøvde jeg bare å synge litt og da ble det en vibe vi likte og ville jobbe videre med.

Louam: – Jeg kom egentlig inn på låten gjennom plateselskapet som nevnte låten. En svensk rapper som ville ha norsk vokal (og jeg pleier jo ikke synge på norsk engang!), men så tenkte jeg «hvorfor ikke prøve da»? Også bare funka det, det ble veldig naturlig.

Fikk gode vibber med en gang jeg hørte skissen/ideen til låten. Jeg vil si at den gir ut en chill og positiv vibbe, selvom det er en type «gjøre det slutt» låt … Hvertfall veldig chill i forhold til ting jeg har gitt ut før.

Hvorfor er låten på norsk og svensk?
L: – Hvorfor ikke? Det er jo ganske likt på mange måter, også føler jeg at det er for få svensk og norsk collabs…
J: – JA!
L: – …på norsk og på svensk.
J: – Och jag lysnar ennu ganske mycket på norsk musik, och jag gillar liksom uttalet, det är bare nice, liksom.

Om du har planer om å ta turen til Trondheim Calling 2018 blir det mulig å se Ellingsrud-jenta opptre, når hun står scenen sammen med Tilla.