Bak artistnavnet Louam, står 27 år gamle Lwam Feshatzion fra Groruddalen i Oslo. Hun har vokst opp på Ellingsrud og har gjennom hele oppveksten vist stor interesse for sang og låtskriving. Hennes sound kan karakteriseres som pop basert på ‘Old School’ R&B og funk med moderne vri, noe som tydelig høres i «Freaky Things».

Tekst: Karl Michael Knudsen

I tillegg til sitt eget soloprosjekt, jobber hun også som låtskriver for andre artister. Hun er aktiv i både norske og internasjonale co-writes og låtskrivercamper.
Vi tok en liten prat med Ellingsrud-jenta angående debutsingelen.

Gratulerer med debutsingelen! Hvordan føles det? 
– Tusen takk! Det føles veldig deilig å endelig gi ut den første av flere singler som skal ut i år. Nå er jeg igang liksom.

Fortell oss litt om låta, hva handler den om? 
– Den handler om en som savner sin andre halvdel og gleder seg noe sinnsykt(!) til vedkommende kommer tilbake fra hvor enn i verden de har vært. Hehe.


Foto: Alvin Santos

Det er mange gode artister der ute så det er kanskje litt vanskelig å komme med én eller flere favorittartister, men har du noen? 
– Digger artister som Alicia Keys, Ella Mai, Beyonce (seff), Solange, Justin Timberlake og mange mange fler som jeg sikkert har glemt å nevne. Har også hørt mye på debutalbumet til Ariana Grande, for en vokalist! Ellers bare mye 90 -og 2000-talls R’n’B, har liksom ikke helt kommet meg videre fra den tiden *Savn*.

I Norge da? 
– Er ikke så flink til å følge med på norsk musikk som jeg egentlig burde, så kom gjerne med anbefalinger! Men Astrid S er superflink, og hun virker så snill i tillegg – Det er alltid et pluss! Og Gabrielle, hun er helt rå og en bra live-artist! Også digger jeg Admiral P; liker budskapet og vibe’n i mye av musikken hans. Han må også oppleves live!

Hva kan vi forvente av deg fremover? 
– Det blir flere låter fremover, både før og etter sommeren. En god blanding av pop, r&b og litt funky greier in the mix! Så ja, gleder meg masse til å slippe flere låter, men i mellomtiden får man kose seg med «Freaky Things»!

Låten er skrevet av Louam, JNS og Jenny Langlo – lytt til debutsingelen under!