Linni er tidligere kjent fra rapgruppen Yoguttene. Som «Yogutt» var Linni med på å forme det norske hiphop-landskapet. Deres betydning for den kommersielle og kunstneriske bidrag i norsk hiphop skal vanskelig overvurderes. Siden da har Linni utmerket seg som en av landets sterkeste tekstforfattere. Med en solid selvgranskende og kritikerrost albumstriologi og spellemansnominasjon bak seg, slipper han nå albumet silkesvarten. Albumet inneholder referanser til norsk black metal og gatekultur. Den nye utgivelsen forener Linnis låtunivers med sterk tilstedeværelse av Yoguttene-arenaen, albumstriologien og jazzprosjektet «neste planet».

»

Anmeldelse: (terningkast 5 av 6)
Linni, eller Jonas Grieg som han egentlig heter, viser hvorfor han blir omtalt som en av Norges sterkeste tekstforfattere. Han maler vakre, varierte, ærlige bilder. Det virker som han befinner seg en annen plass i livet enn det han har gjort i sin tidligere «triologi», da dette albumet virker mer lystert. Det er fint å høre hvordan han rapper med mer selvtillit, selv om jeg kan savne hans vakre skildringer av det vonde, fra tidligere av. Selv om albumet virker mer lystert, har det fortsatt det samme fine særpreget som gjør at Linni er noe helt eget.

Rapperen viser at han har fortid som yogutt gjennom låtene «Super G» og «mammahmiah». Noe som blir til et gledelig gjensyn og en nesten nostalgisk følelse for oss Yoguttene fans.

Albumet tar oss med på et personlig eventyr, der vi først blir invitert inn via låten «inn». Denne låten blir min personlige favoritt, mye på grunn av rapperens bruk av hans filosofiske side, som jeg vil si er hans sterkeste side. Videre vil jeg trekke frem låtene «se meg gå» og tittelsporet «silkesvarten» som er med å løfter nivået på plata. Låten «Takk for maten» avslutter eventyret, noe som fungerer som en perfekt avslutning på et vakkert 9 låters album.

Se musikkvideoen til «silkesvarten» her: