Etter en rekke kritikerroste samarbeid gjennom Yoguttene og Linni, deriblant albumet «Medium» som ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien Urban i 2017, har Jonas Grieg, kjent som Linni (vokal) og Erlend Lyngstad, kjent som Kvam (produksjon), nå startet duoen Neste Planet.

Neste Planet er et eksperimentelt musikalsk prosjekt med fokus på obskure samples, komplekse tekstoppsett og uortodokse samarbeider med andre artister. Musikken henter inspirasjon fra alt fra Tove Jansson, kaffe og tegneserier til spill- kultur og rødvinsdreven hobbyfilosofering.

I 2016 slapp de sin første EP, «HDDODN» («Hvordan drepe drager og danse naken»).
Neste EP, «MDOH» («Mine drager og helter»), fungerer som en spirituell oppfølger til forrige utgivelse. EP`en gjestes av Silja Sol, samt bonde og rapper Sirkel Sag som har gjort undergrunns-suksess med kulthiten «Ørsta Rådhus».

Gratulerer så mye med enda et fett prosjekt. Hvordan føles det å kunne slippe det?
LINNI: – Alltid digg å få vist det når man har sittet på noe man syntes er fint et lite minutt. 

KVAM: – Tusen takk, jeg elsker slippdager, det føles himmelsk!

Har det vært på «vent» lenge?
LINNI: – Nei, disse prosjektene pleier å falle på plass relativt fort. Det blir på en måte et litt jazzy venteværelse mellom de større album- slippene våres.

Noen artister vi har vært i prat med sier de blir litt «lei» av låtene de har jobbet lenge med, fordi låtene har gått på repeat siden låtidéen kom til det blir sluppet . Føler dere det samme?

LINNI: – Blir jo litt vanskelig å dømme når man har hørt gjennom mange ganger, men opplever alltid at de får et nytt liv når mix og master kommer i innboxen og man sitter med det ferdige produktet. :)

KVAM: – Når jeg er i bobla og hører på prosjektet på repeat er det klart jeg blir lei, var møkklei Severin Suveren en stund siden den ble ferdig først, nå er det min favoritt igjen. Nå som det er helt ferdig og utgitt føles det nesten helt nytt igjen.

Hvordan skiller dette prosjektet seg fra trilogien du slapp, Linni?
LINNI: – Triologien min er mørk, sår og introvert. NP er mer interessert i å sette pris på de små gledene og ha det enkelt og fint.


Du ble jo nominert til Spellemann i kategorien «Urban». Gratulerer med det! Hvordan føltes det å få anerkjennelse fra «øverste hold» i norsk musikkbransje?

LINNI: – Tidig det, gøy å få representere tingen sin på det nivået. Føler allikevel ikke at jeg og Erlend er helt på hjemmebane i sånne settinger. 

KVAM: – Vi koste oss kjempemasse sammen der tho, og jeg synes nominasjonen var på tide og på sin plass for Jonas sin del.

Neste Planet er en duo med deg og Erlend Lyngstad, som gjør produksjon under aliaset Kvam. Hvordan arbeider dere sammen?
LINNI: – Tett! 

KVAM: – Jonas er den artisten jeg uten tvil har jobbet og jobber mest med, vi har en weird bromantisk musikalsk telepati på gang, vi er alltid på samme jam og er sjeldent uenig i hva vi føler for å lage. Vi bare vibber uanstrengt sammen på samme bølge, han er unik sånn sett. <3

Dere har Silja Sol som gjest på EP-en. Hvordan kom dere fram til det samarbeidet og hvordan var det å jobbe sammen?
KVAM: – Jeg bumpa «Ni liv»-skiva til Silja heavy mens vi var i prosessen av å lage den utgivelsen her, og følte at Eple trengte noe engledryss på hooket, så jeg tenkte det var verdt et forsøk å høre om hun var interessert. Hun var down, jeg synes hun er superduperdope og skriver dødsbra. Hun myrda det!

– Vi er ikke på noen sti, vi er på havet baby. Vinden tar oss der den tar oss!

Dere sier at EP-en er inspirert av blant annet «rødvinsdreven hobbyfilosofering». Er dere like glad i vin som YGMG-executive og Yoguttene-kollega Aron? Hva er yndlingsvinen?

LINNI: – Aron har nok et godt forsprang på meg, men er seff glad i noe god vin. Akkurat nå for tiden er jeg tørst på meinklang naken.
KVAM: – Er fælt glad i vin, men Unge 100 000 er uten tvil på neste nivå. Sist gang vi hang ut viste han meg Le Naturel, og siden da er det eneste vinen jeg har kjøpt. Avkjølt Le Naturel, anbefales. Man blir ikke fyllesjuk av den, real talk. Life hack.

Da du gjestet podcasten til Oral Bee og Pimp Lotion fortalte du om hvordan du ofte spiller inn låter mens du sitter. Hva er grunnen til dette?

LINNI: – Fordi jeg er en rolig gutt. <3


– Fordi jeg er en rolig gutt <3


Hva er det viktig for dere å fortelle lytterne via denne EP-en?

LINNI: – Drikk vann, spis god mat, klapp dyr, vær med venner, press din egen juice, tell velsignelser og gi videre til menneskene rundt deg.

KVAM: – Ta vare på deg selv og dine kjære, les tegneserier, ta deg en fisketur, hør på noe neo-soul og drikk kaffe.

Hvordan kom dere opp med EP-navnet «Mine drager og helter»? Er det inspirert av Dungeons & Dragons, som vi har fått med oss at du spiller hver uke?
LINNI: – Egentlig ikke, for meg handler det om helten og dragen alle har inni seg. 


Hvordan ser veien videre ut for Linni og Neste Planet?
LINNI: – Vi er ikke på noen sti, vi er på havet baby. Vinden tar oss der den tar oss!
KVAM: – Vi leviterer fra pastellfargede bølger laget av ferskpresset eplejuice og pur love opp mot ukjente galakser , se opp for mye fly shit fremover.