Med Medium er trilogien komplett! Minimum kom som et lavmælt soloprosjekt i kjølvannet av Yoguttenes utagerende og festvennlige hiphop, på tampen av 2015. Maksimum ble sluppet i vår, og i mellomtiden slapp han prosjektet Neste Planet. Med Yoguttene har Linni (Jonas Grieg) hatt fire førsteplasser på iTunes-listen, en strøm av radiosingler og opptredener på Skandinavias største festivaler. Deres betydning for den kommersielle og kunstneriske oppsvingen vi har sett i norsk hiphop de siste par årene kan neppe overvurderes.

Update 9. januar: Linni er nå nominert til Spellemannsprisen i kategorien Urban for Medium.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Vi tok kontakt med Linni, for å høre om han kunne ta oss med på en reise gjennom den siste biten i trilogien. Vi ønsket å høre litt om hver låt, og dette er hva Linni selv har å si.

Utsikten (prod. Kvamkollektivet)

– En omfavnelse av lyset og mørket. Utiskten er alt: fortiden, nåtiden, fremtiden og forbi. Å være noe lite i noe stort gjør ord og handling fattig. I denne låten lener jeg meg tilbake og prøver å fordøye alt jeg er vitne til.

Foss (prod. Kvamkollektivet)

– Her går jeg fra observatør til deltager. Jeg legger meg i elven som fører meg til fossefallet. Gi slipp og la strømmene ta deg med inn i alt.

Piano (m/ Baby Marley) (prod. Kvamkollektivet)

– Etter fossen, fallet og strømmene som drar meg i forskjellige retninger finner jeg forhåpentligvis et rolig sted. “Piano” handler om å finne sitt eget instrument i orkesteret.

Ravneblod (Prod. Camo Beats)

– Til en vakker sjel som er akkurat for lik meg til at vi kan utfylle hverandre.

Hjem igjen (Prod. Kvamkollektivet)

– Forandring er alltid spennende, men noen ganger koster returbilletten ufattelig mye mer en en reisen til. Dette handler om feilsteg, men også om erfaringer som får en til å tråkke forsiktig i fremtiden.

Bien & blomsten (Prod. Kvamkollektivet)

– Til det beste mennesket jeg har møtt. Jeg surrer fremdeles rundt, og hun fortsetter å vokse.

Se (m/ Myra) (Prod. Kvamkollektivet)

– En hånd strukket mot medmennesket. Man kan aldri se gjennom noen, og heller ikke eie, men man kan prøve å gi det man har. Det syntes jeg er vakkert.

Galileo (Prod. Lings Laced)

– Tilbake til fossefallet. En påminnelse om at alt tar slutt og at det alltid ligger noe nytt i vente.

Adjø (Prod Kvamkollektivet)

– Adjø for denne gang og takk til alle som har støttet meg gjennom trilogien. <3

Sjekk også ut intervjuet vi gjorde med Linni i forbindelse hans forrige slipp:
[Intervju] Linni: – Handerre fisket med dynamitt. Linni fisker med spyd