Hver uke velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen. Denne uken har valget falt på den lovende produsent/artisten Lings. Oppvokst i en musikalsk familie fulgte Lings Laced a.k.a Sturla Riis Mossefinn drømmen om å studere og jobbe med musikk i Oslo. Siden har multitalentet fra Stavanger på kort tid laget et navn for seg som produsent, blant de norske artistene. Etter å ha jobbet med navn som Isah, Zalo, Izabell, Linni, Pasha, AVGVSTVS, Temur og Kapteinen, debuterer han endelig som artist med sin splitter nye låt, Sliten. Vi slo av en prat med denne ukens rubato spotlight:

Lings, for de som ikke allerede kjenner til deg så godt. Vil du starte med å fortelle litt om deg
selv?

– Født og oppvokst i Stavanger, flyttet til Oslo for 5 år siden for å jobbe med musikk. Har produsert for andre artister helt siden jeg kom til Oslo, men har nå endelig begynt å slippe min egen musikk.

Navnet Lings, hva er historien bak det?
– Når jeg var yngre ble jeg kalt Sturlings siden mitt egentlig navn er Sturla. Før gikk jeg under navnet S2RM, som var ett veldig døvt navn, og jeg fant ut jeg måtte endre det om jeg skulle fortsette å gi ut musikk. Det var på turen hjem fra en konsert jeg hadde spilt sammen med Kriminell Kunst anno 2015 at Tore Pang kom opp med forslaget Lings og siden den gang har jeg gått under det navnet.

Hva/hvem inspirer deg?
– Andre artister og produsenter jeg jobber med, familie og venner. Det jeg får mest inspirasjon av er nok å høre på andre dyktige artister og produsenter. Kan høre på en låt og bare må slippe alt jeg holder på med og stikke bort til studio å jobbe.

Du har jo allerede rukket og jobbet med artister som Isah, Linni, Pasha, Zalo ++ i løpet av din karriere, men har du et drømmesamarbeid du kunne tenkt deg?
– Av norske produsenter må det være Axxe. Av norske artister Emilie Nicolas. Så drømmeprosjektet er nok de to sammen. Internasjonalt tror jeg Tame Impala og jeg kunne laget noe jævlig fett.

«Det å innse hvor viktig det er å komme seg ut før man tar mer permanent skade.»

Du slapp nylig låten «sliten», som ble skrevet sammen med kapteinen. Hva handler denne
om?

– Låten handler om å være i ett forhold som ikke er sunt, men vanskelig å komme seg ut av for du bryr deg fortsatt om personen du er i ett forhold med. Det å innse hvor viktig det er å komme seg ut før man tar mer permanent skade.

Vi forstår det slik at du allerede har en ferdiglaget EP. Hva kan vi forvente fra det? Når kommer det?
– Det kommer mer singler ganske snart og kan si ta EPen kommer før året er omme.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?
– Beharie, Stig Brenner, Kapteinen, Jerry Folk, Jonahh, Rohat, Bård Berg, Christian Chanel, Halvard Emil, Lasse Lokoy. Det er så mye bra norsk musikk om dagen.

Helt til slutt, en guilty pleasure låt?
– Vil ikke si det er så veldig guilty pleasure låt, men Let Me Go av Marcus&Martinius er en veldig slept on og heftig fet låt.