På selve kvinnedagen, 8. Mars, slapp Linda Vidala en ny singel, «Spiller deg», hvor hun har med seg Cherie Mwangi (jepp, Stellas lillesøster). «Spiller deg» er co-skrevet med André Jensen og Anders Nilsen. I anledning singelslippet tok vi en prat med duoen som står bak fredagens feteste slipp.

Grattis med ny låt! Hva handler den om?
Linda: – Takk! «Spiller Deg» handler om å ha det fett og spille på livets strenger. Det er en leken låt der vi har lekt oss med bars og samarbeid.

Hvordan oppsto samarbeidet mellom dere?
Cherie: – Jeg kom på en låt idé med tittelen Mona Lisa. Jeg skrev ned et lekent refreng og vers. Produsentene bak låta pitchet ideen til Universal og jeg fikk tilbakemelding på at de digget det og hadde lyst til å putte Linda på den. Jeg syntes Linda sitt vers var dritkult og jeg var ivrig til å sende det nye verset mitt tilbake.

Linda: –  Jeg hørte Cherie på en YLTV-greie og syntes hun var helt rå til å rappe. Plutselig fikk jeg en beat på mail hvor Cherie hadde lagt på refreng. Det er sjelden at jeg hopper på låter som allerede har en ferdig beat, men denne ideen kicka jeg umiddelbart på! Dro rett i studio, sendte verset mitt til Cherie som skrev ferdig sitt. Så møttes vi i studio og gjorde det ferdig sammen. Big ut til Anders og André på beat! 

På selve kvinnedagen, 8. Mars, slapp Linda Vidala en ny singel, «Spiller deg», hvor hun har med seg Cherie Mwangi. Foto: Siri Granheim

Dere slipper låten på selve kvinnedagen. Hvilke tips har dere til andre jenter som ønsker å starte med hip hop, eller annen musikk?
Cherie: – Det jeg syntes er det viktigste med å være artist, spesielt en kvinnelig rapper er å være original. Føler det er et sosialt press på kvinnelig rappere om at de må se, kle seg og rappe på en spesifik måte. Fra mitt perspektiv kommer du lenger hvis du gir folket noe de ikke har sett før. Samtidig ha lidenskap og være flink i det du driver med.

– Føler det er et sosialt press på kvinnelig rappere om at de må se, kle seg og rappe på en spesifik måte.

Linda: – Tørr og vær deg selv. Ikke vær redd for å gjøre feil på veien, det gjør vi alle. Det viktigste er å ha troen på deg selv og at det du gjør er bra nok. Høres kanskje ut som en klisje, men sant. Vi har det i oss alle sammen!

Hva er den største utfordringen med å være jente i norsk hip hop?
Cherie: – At man ikke blir plassert på samme linje som menn. Folk undervurderer kvinnelige rappere strekt. Jeg håper jeg kan være med på å endre synet på oss og bringe mer oppmerksomhet på kvinnelig rapkultur.

Linda: – Jeg føler det ofte bare er rom for én rapjente. Man må liksom like enten Nicki Minaj eller CardiB. Vi er mange som er flinke og det er rom for å like oss alle sammen!

Cherie; når startet du å lage musikk? 
Cherie: – Jeg har alltid hatt en lidenskap for musikk. Jeg begynte først med sang og startet å skrive raptekster da jeg var 12 år. Men det var ikke til jeg ble 16-17 år at jeg følte at dette er noe jeg virkelig kunne satse på. Siden da har musikk vært min vei fremover.

Hvem eller hva inspirerer dere?
Cherie: – Min første rollemodell innen musikk var min far og min søster, Stella Mwangi. Jeg kommer fra en veldig musikalsk familie og har blitt matet med både sang, dans og rap fra en tidelig alder. Jeg får inspirasjon av absolutt alt og ingenting. Inspirasjon forlater meg aldri.

Linda: – Jeg blir inspirert av mye forskjellig. Alt fra musikk og kule konsertopplevelser, til mennesker og hva jeg ser rundt meg i hverdagen.

Hvor er dere om 3 år?
Cherie: – Om 3 år drømmer jeg om å ha åpnet dører for flere kvinnelige rappere. Jeg vil bruke stemmen min riktig og at jeg suksessfull musiker. Jeg setter ingen begrensninger på hva jeg kan oppnå innen 3 år. Mine eneste kriterier er at jeg er har fortsatt gir mitt alt og at jeg står sterkt.

Linda: – Jeg har mekka meg et fett studio i varmere strøk, med yogaretreat som også redder hunder og katter. Lever forhåpentligvis et kreativt pendlerliv med verden for mine føtter.

Er det noe dere ellers vil si til leserne av dette intervjuet?
Cherie: – Stream Spiller deg – Linda Vidala x Cherie Mwangi  på alle plattformer 8.mars!

Linda: – Gralla med dagen. Pussy power!